BEKLAGER: Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby, beklager hendelsen på det sterkeste.

– Beklager på det sterkeste

14. november ble to skolebarn satt av 5,5 kilometer hjemmefra. Nå beklager operatøren av ruten, Unibuss, og lover å gå igjennom interne rutiner.

Publisert

Tirsdag 14. november ble to barneskolebarn, som skulle ta skolebussen til Svartskog, satt av på Ingierstrand bad fordi bussjåføren ikke ville kjøre Sanvadbakkene.

Les også: Skolebarna måtte gå av bussen 5,5 kilometer hjemmefra

Foreldrene Maria Alnæs og Aina Lauvik, som begge hadde barn på den aktuelle bussen, ønsker en garanti for at dette ikke skjer igjen.

Alnæs påpeker at sønnen synes hendelsen var svært ubehagelig.

NB! Saken fortsetter under bildet.

Unibuss beklager

FÅR BEKLAGELSE: Foreldre på Svarskog vant frem i kampen om busser med belter, og får nå en beklagelse fra Unibuss da barna deres ble satt av bussen flere kilometer hjemmefra da sjåføren ikke ville kjøre opp på glatta opp Sandvadbakkene. Bak. f.v Maria Alnæs og Aina Lauvik.

– Det var ikke noe hyggelig hendelse for ham. Når mange går på SFO, eller aktiviteter eller slutter senere, er det faktisk en sannsynlighet for at man tar bussen alene, de var jo bare to den dagen i forrige uke, og sønnen vår har ikke mobil. Det må han jo få nå, sier Alnæs.

BEKLAGER: Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby, beklager hendelsen på det sterkeste.

– Vi trenger en beklagelse og en garanti for at dette ikke skjer igjen, fortsetter hun. 

Det er Unibuss som er operatør av bussruten på Svartskog.

Les også: Nå blir det belter på Svartskog-bussene!

– Våre bussjåfører vurderer alltid kjøreforholdene for å ivareta trafikksikkerhet til skolebarna og andre passasjerer. Denne dagen var det svært glatt på den aktuelle veistrekningen, og sjåføren valgte å ikke fortsette kjøringen av sikkerhetshensyn, sier kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby.

Dette resulterte i at de to skolebarna ble satt av på Ingierstrand bad, som er 5,5 kilometer fra hjemmene deres. Unibuss lover nå en gjennomgang av rutinene.

– Dessverre valgte sjåføren å sette av skolebarna på feil holdeplass, noe som er et klart brudd på våre interne rutiner. Vi beklager dette på det sterkeste overfor alle berørte – slik skal ikke skje, sier Østby.

– Unibuss vil nå gå igjennom våre interne rutiner, og følge opp den aktuelle sjåføren. Vi har også dialog med skolen, for å sikre et godt samarbeid videre.

SER PÅ RUTINER: Etter hendelsen 14. november, skal Unibuss se på interne rutiner.
Powered by Labrador CMS