PÅKJØRT AV BUSS: Her ble en kvinne i 80-årene påkjørt av en buss tidligere i dag. Kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus.

Bussjåføren merket ikke påkjørselen

I formiddag ved 10.20 tiden ble en dame i 80-årene påkjørt ved Sofiemyr senter. Føreren av bussen merket ingenting og fortsatte på ruten sin.

Publisert

I formiddag, ved 10.20-tiden ble en dame i 80-årene påkjørt av en buss ved Sofiemyr senter. Bussen har kjørt videre, og Unibuss og politiet har jobbet med å finne den aktuelle føreren.

Ikke livstruende skadet

Ifølge politiet melder Ullevål om at kvinnen er alvorlig skadd, men ikke livstruende. Politiet skal nå etterforske hendelsen.

– Politiet skal undersøke bussen teknisk. Det er litt uklart rundt hendelsesforløpet og vitner på stedet har ikke sett nok til at man har konkludert med noe. Vi undersøker nærmere hva som konkret hare skjedd, opplyser Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Fått tak i bussjåføren

Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby sier de samarbeider med politiet om å finne ut av som har hendt.

IKKE FØRSTE GANGEN: Senest i desember var det en annen påkjørsel her hvor den eldre kvinnen ble påkjørt i dag ved Sofiemyr senter.

–  Vi fikk vite dette via politiet, ingen av våre førere har rapportert om hendelser på det aktuelle stedet på det aktuelle tidspunktet. Trolig har ikke føreren merket noe.Vi samarbeider med politiet og prøver sammen å finne ut av hva som faktisk har skjedd på stedet, sier Østby. 

Ifølge Østby, er det to busser som har vært på ulykkestedet på det aktuelle tidspunktet, men etter å ha sett på videoopptak har de funnet føreren av den aktuelle bussen.

– Vi trodde det var én aktuell buss på én aktuell linje, og har fått tak i den aktuelle føreren, som ikke har merket noenting. Men det er to linjer vi kjører på den aktuelle bussholdeplassen. Nå har vi fått tak i den andre videoen også, men etter å ha sett nærmere på den første ser vi at vi har fått tak i den føreren det gjelder.  

Ikke merket noe

Føreren av den bussen de har fått tak i så langt opplever hendelsen som tøff.

– Det oppleves  som veldig tøft, vedkommende er veldig lei seg og fortvilet og har ikke merket noe, og kan ikke helt skjønne at dette kan ha skjedd.Han er fortvilet og har det ikke godt. Han har ikke fått med seg at dette skjedde og derfor kjørt videre og fortsatt ruten.  Han merket ikke at det var en påkjørsel, sier Østby.

IVARETAR BUSSJÅFØREN: Kommunikasjonssjef i Unibuss Ina Helen Østby, sier de ivaretar bussjåføren som er rystet etter hendelsen.

Hun presiserer at de ikke har noen grunn til  å tro at føreren skulle ha merket hendelsen.

–  Vi har ikke noe grunnlag for ikke å tro han, det er godt mulig å ikke merke når man kjører et så stort kjøretøy. Det er et stort kjøretøy, det er ikke gitt at man kjenner eller hører noe, og vi vet jo ikke helt hva som skjedde, sier Østby.

Følger opp 

Østby forteller at de synes hendelsen er trist, både for den forulykkede og føreren.

–  Det er utrolig trist. Vi håper virkelig det går bra med kvinnen, det er det aller viktigste nå. Og så skal vi ta vare på vår medarbeider i tiden i videre, opplyser Østby. 

Den aktuelle bussjåføren vil få oppfølging internt og også bli fulgt opp av politiet.

– Bussjåføren får oppfølging av oss. Han sitter sammen med sine nærmeste ledere nå. Han får den støtte og hjelpen han trenger, og politiet vil selvfølgelig følge han opp og ta en prat med ham, avslutter Østby. 

Powered by Labrador CMS