Busskaos i Valhallaveien - og det er mer møkkavær- og føre i vente!

Bussene (og bilene) sto på kryss og tvers, og det er ventet utfordrende kjøreforhold også onsdag den 24. januar! og i dagene som kommer.

Publisert

Denne vinteren har gitt bilførere en del ubehagelige dager, sånn rent føremessig, og slik var det også tirsdag den 23. januar. 

Les også: Havnet utfor veien på Sofiemyr

Ved 18-tiden kom det inn meldinger om busser som sto på kryss og tvers i Valhallaveien på Tårnåsen. Bussene slet, som andre biler med slaps, is, snø, kulde og varme om hverandre, altså en skikkelig værcocktail.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se video fra buss-kaoset øverst i saken!

Var ombord

SLET: Bussene slet tungt i Valhallaveien.

Vår leser Kenneth Øyen-Eriksen tok opp mobilkameraet og filmet kaoset, som du kan se i videovinduet øverst i saken. Også vår leser Robert Allan Lycke Larsen knipset bilder på stedet.

– Så langt jeg kunen telle stod det fem busser helt fast. I tillegg til den jeg satt på, så jeg to busser foran og to bak, samt et par biler. Buss-sjaføren i bussen vår sa etter at vi hadde hengt der i 20 minutter at de måtte bestille brøytebil trodde han, da gikk jeg av bussen. Jeg bor i Prinsdal, sier han.

Les også: To av veien på Sofiemyr

Også tidlig på morgenen ble det meldt om flere uhell langs Oppegård-veiene, blant annet på Sofiemyr, hvor to biler havnet i grøften ikke langt fra rundkjøringen i Kongeveien. Heldigvis ble ingen skadet her. 

NB! Saken fortsetter under bildet! Se video fra buss-kaoset øverst i saken!

AV VEIEN: Her på Sofiemyr var det to avkjøringer i morgentimene tirsdag.

Ikke første gangen

Dette er langt fra første gangen denne vinteren av bussene sliter her i Oppegård. Også tirsdag i forrige uke var det helt kaos, og en buss endte til og med i grøftekanten med hjulene hengende i været. Denne bussen ble ikke fjernet før etter mange timer, og det kom inn mange rapporter til Oppegård Avis om busser som stampet i bakkene på glatta denne dagen.

Mange lurte da på hvorfor ikke bussene var skodd bedre for slikt føre, som faktisk førte til at alle bussene til og fra Oppegård ble innstilt i flere timer. 

Les også: Bussene er i gang igjen

– Det er operatøren som tar avgjørelsene på dette, men det er ikke alltid hensiktsmessig å skifte om til kjettinger eller andre dekk, selv om enkelte ruter i dag har hatt busser med kjettinger. Bussene skal være godt rustet for norske vinterforhold, men i dag har været vært svært vanskelig for sjåførene, og vi må forholde oss til det operatørene bestemmer seg for, fortalte Sofie Bruun ved presseavdelingen i Ruter. 

AV VEIEN: TIrsdag i forrige uke endte denne bussen opp i grøften på vinterføret.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se video fra buss-kaoset øverst i saken!

Mer i vente

Det er ingen grunn til å tro at det blir noe enklere å kjøre i lokaltrafikken onsdag den 25. januar og utover uken, for vinteren fortsetter med å utfordre lokale billister.

Allerede tirsdag kveld den 23. januar kom det regn og skapte superglatte veier, og regnet og mildværet skal holde seg også gjennom onsdagen og torsdagen, før det atter en gang kommer kuldegrader mot fredag og i helgen. Da er det å vente at snøen som smelter og regnvannet kommer til å skape glatte veier når det fryser på.

Ifølge yr.no kan det bli så varmt som opp mot fem plussgrader onsdag ettermiddag og kveld den 24. januar, før det blir ned mot minus fire og fem i helgen. Været er også kraftig skiftende for tiden, så følg godt med på værmeldingene! Dersom du klikker her, kommer du direkte til yr.nos varsel for Oppegård i dagene som kommer!

Dermed må du stålsette det, sko bilen riktig og ikke minst tilpasse farten og kjørestilen din!

Kjøretips på glatta

Statens vegvesen har disse generelle kjøretipsene som kan være greie å huske på: 

  • Hold avstand til bilen foran.
  • Er det kø eller tett trafikk så hold plassen din, unngå unødvendig forbikjøring.
  • Tilpass farten etter vær og kjøreforhold, vis respekt for vinterforhold.
  • Beregn god tid, ikke kjør etter klokka.
  • Bruk bilbelte.
  • Hvis du blir trøtt – stopp og sov.
  • Pass på at det ikke er løse gjenstander i bilen som kan skape problemer ved eventuell oppbremsing.
Powered by Labrador CMS