BEHOLDER FØRERKORTET: Føreren av bussen beholder førerkortet etter påkjørselen onsdag den 8. februar.

Sjåføren beholder førerkortet

Bussjåføren som kjørte på en eldre kvinne ved Sofiemyr senter, onsdag den 8. februar, har ikke blitt fratatt førerkortet. Politiet etterforsker fortsatt saken.

Publisert

Bussjåføren som kjørte på en eldre kvinne ved Sofiemyr senter onsdag den 8. februar, beholder førerkortet og er tilbake på jobb. Politiet har avhørt føreren ytterligere og sett på videoene fra bussen, men har enda ikke konkludert med noe.

– Vi har ikke konkludert med noe enda, men vi har ikke tatt førerkortet hans, og det er en indikasjon på hvilken retning det går, sier etterforskningsleder Svein Brage Husdal, i Øst politidistrikt.

Les også: Måtte amputere armen etter bussulykke

Han legger til at det er stort aktsomhetskrav til førere med passasjerer, og presiserer at avgjørelsen på ikke å beslaglegge førerkortet fra føreren indikerer sterkt hvilken retning etterforskningen går i.  

PS! Saken fortsetter under bildet!

Falt under bussen

FALT: Den eldre damen som ble påkjørt måtte amputere armen etter at hun falt og fikk armen under bussen.

Ifølge politiet ser det ut som om damen har falt og dermed landet med en arm under hjulet på bussen. Politiet har enda ikke snakket med den påkjørte damen, opplyser Husdal.

– Vi må høre hva hennes opplevelse av det var, sier Husdal, men legger til at det er svært oppklarende å ha film fra hendelsen.

Les også: Sjåføren merket ikke påkjørselen

Les også: Etterlyser vitner

– Vi for så vidt fått dannet oss et godt bilde av hva som har skjedd, vi må bare snakke med henne. Det som var greit er at det var filmet fra kamera inne i bussen, og det viser hendelsesforløpet relativt bra, sier Husdal. 

 – Våre tanker går til damen og hennes nærmeste

Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby, sier de er utrolig lei seg for det som har hendt.

– Vi synes det er utrolig leit med den skaden som damen har fått. Våre tanker går til henne og hennes nærmeste. Vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Vi håper at det, etter hvert, går bra med henne etter forholdene, sier Østby.

Unibuss har vært i kontakt med politiet for å få kontakt med den påkjørte damen og hennes nærmeste.

– Vi skal stille opp så godt vi greier hvis det er noe vi kan bidra med i situasjonen, sier Østby.

LEIT: Unibuss ønsker å komme å kontakt med damen som ble påkjørt, og synes det er leit det som har hendt.

Støtter sjåføren

Østbye sier de støtter sjåføren så godt de kan under omstendighetene. 

– Vi følger opp vår fører, som har fått tett oppfølging av sin nærmeste leder, og tilbud om oppfølging via bedriftshelsetjenesten. Det er vanlig rutine for oss ved alvorlige hendelser. Vi støtter ham så godt vi greier, sier Østby.

Les også: Fotgjenger påkjørt av buss på Sofiemyr

Hun opplyser om at sjåføren er tilbake i arbeid igjen og at de nå avventer politiets behandling av saken.

– Vi har hele veien samarbeidet med politiet med alt av informasjon vi har som kan hjelpe dem i sitt arbeid. Vi har gitt de tilgang til videoer og buss og bistått i arbeidet. Vi avventer politiets arbeid og har ikke grunnlag for å gjøre noe annet enn det, avslutter Østby. 

Powered by Labrador CMS