Anders Eidsvaag Graven, Paal Sjøvall, Camilla Hille og Tønnes Stenersen er svært overrasket over samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

– Jeg føler meg rett og slett sviktet

Flere lokalpolitikere er både sjokkert og skuffet over at de to erkefiendene i det politiske Nordre Follo har funnet sammen. Varaordfører i Ski, Camilla Hille (V), sier hun føler at Hanne Opdan og Arbeiderpartiet har sviktet henne og Venstre.

Publisert

Det koker i «Nordre Follo» etter valget. I dag har det vært en jevn strøm av lokalpolitikere innom lokalene til Oppegård Avis, etter at nyheten om det særdeles overraskende samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet, sprakk i går kveld.

Fra tapere til vinnere

HARD SKYTS: Flere av lokalpolitikerne bruker sterke karakteristikker under dagens spesialpodkast fra Uka med Oavis.

Fra å være oppleve tydelig tilbakegang og bli stemplet som valgets tapere, har det blodferske samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet, gjort de til valgets vinnere. I alle fall om kriteriene er innflytelse og makt.

Tilbake står en sjokkert og skuffet opposisjon som nå må forberede seg på fire år i mindretall.

I dag har vi i tur og orden hatt besøk av representanter fra partier som på hver sine sider trodde de begynte å nærme seg gode politiske samarbeid for de neste årene.

– Dette er trist og feil

Hans Martin Enger sier Høyre og Arbeiderpartiet-samarbeidet er dypt skuffende og overraskende. Spesielt siden det både fantes et reelt rød-grønt alternativ, men også fordi de i valgkampen har avkreftet at de kunne vurdere et samarbeid med Høyre.

Men Enger er ikke alene om å være skuffet. Venstres varaordfører Camilla Hille sier hun føler seg sviktet, FrPs Tønnes Stenersen antyder at han føler seg lurt av Thomas Sjøvold, og i Senterpartiet sier både Anders Eidsvaag Graven og Paal Sjøvall at de er ekstremt overrasket over dette "absurde resultatet".

SKUFFET: Hans Martin Enger sier han er svært, svært skuffet over avtalen mellom Høyre og AP.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Uka med Oavis - valgspesial

I avspilleren under kan du høre våre eksklusive intervjuer med lokalpolitikerne hvor de forteller om forhandlingene og spillet de siste dagene og sjokkmeldingen i går kveld.

Del 1 er med Hans Martin Enger fra Miljøpartiet de Grønne.

Del 2 er med Camilla Hille (V), Tønnes Stenersen (FrP), Paal Sjøvall (Sp) og Anders Eidsvaag Graven (Sp).

MAKTHAVERE: Thomas Sjøvold og Hanne Opdan er enige om å styre Nordre Follo sammen.

Vi lover: Her skytes det ikke med løskrutt.

Makten er invitert

Høyres Thomas Sjøvold og Hanne Opdan er også invitert til vårt studio, men ønsker å vente til etter at Arbeiderpartiets medlemmer har behandlet innstillingen om et samarbeid med Høyre på mandag.

 

Powered by Labrador CMS