HJEMMETRENIG: På facebook-gruppen
HJEMMETRENIG: På facebook-gruppen "Kristins treningstips" kan du være med på treningsøkter fra din egen stue.

– Ta deg en pause hver time

Den lokale treningsguruen Kristin Granum Rosebø lager treningsvideoer fra Tårnåsen til deg som sitter hjemme.

Publisert

Det blir mange timer sittende hjemme for både store og små i disse karantene-tider. I facebook-gruppen "Kristins treningstips" sender Kristin Granum Rosebø  live treningsvideoer alle kan være med på fra egen stue. 

– Denne gruppen har eksistert ganske lenge, men det er klart at nå har behovet økt for folk. For mange, også de som før har følt at "dette er ikke noe for meg", er dette blitt et godt alternativ, sier Rosebø. 

Sett på alarmen

HUSK PAUSENE: Kristin Granum Rosebø oppfordrer til å ta pauser, og gjerne gå en tur også..
HUSK PAUSENE: Kristin Granum Rosebø oppfordrer til å ta pauser, og gjerne gå en tur også..

Det heteste tipset for å at kroppen ikke skal gå helt i stå, er å ta pauser, mener den erfarne treneren. 

– Man må ta seg aktive pauser hver time. Sett på en alarm som vekker deg en gang i timen, om du så bare tar fem minutter hver time har det en enorm helsegevinst, sier hun.

Ifølge Rosebø er det aller viktigste for de som sitter mye på kontoret til vanlig, og særlig nå hvor mange jobber hjemmefra, å ikke bli for stillesittende.

– Det er de små pausene i hverdagen som er det viktigste.

Gode tilbakemeldinger

Rosebø har fått mange hyggelige tilbakemeldinger på initativet sitt, noe som varmer ekstra i en tid hvor hun selv er permittert fra begge jobbene sine. 

– Jeg får mange gode henvendelser. Alt fra folk som vil vippse meg penger, og spørsmål om hva de kan gjøre for meg. Det er veldig hyggelig, og å gjøre dette gir meg veldig mye, sier Rosebø. 

De fleste øktene hun lager krever lite eller ingen utsyr, dette er ting alle kan få til hjemmefra. 

– De som går inn på gruppa kan se at et hjem kan være en fin treningsarena.  Men mange har litt utstyr hjemme, jeg kommer til å annonsere det hvis jeg skal lage en økt som krever noe utstyr, sier hun.

Kontorstrekk og familieøkt

Klokken 13.00 i dag blir det live kontorstrekk på gruppen, og Rosebø vil fortsette å legge ut det hun har kapasitet til i den kommende tiden, også familieøkter. 

– jeg la ut en økt med sønnen min, den har tatt av litt på tilbakemeldingene. Det krever litt mer når man skal ha med flere, men det skal  komme flere familieøkter, sier hun. 

Videoen blir liggende på siden, også for de som ikke kan være med på liveøkten, slik at man kan se den igjen når det passer, og Rosebø håper også hun kan få flere gjesteinstruktører med, for å lage variasjon i tilbudet. I tillegg oppforder hun folk til å bruke det de har. 

– Nå er tiden inne for å gå i garasjen og finne noen vanndunnker, eller fylle opp noen gamle spyleveskekanner, og bruke det man har hjemme, sier Rosebø. 

Powered by Labrador CMS