SMITTEUTBRUDD BLANT UNGDOM

FORELØPIG FÆRRE ENN TI: Foreløpig er det færre enn ti personer som er tilknyttet smitteutbruddet ved Roald Amundsen skole, men kommunen innrømmer at de ikke har full oversikt ennå. Foto: Yana Stubberudlien
FORELØPIG FÆRRE ENN TI: Foreløpig er det færre enn ti personer som er tilknyttet smitteutbruddet ved Roald Amundsen skole, men kommunen innrømmer at de ikke har full oversikt ennå. Foto: Yana Stubberudlien

Flere smittet i nytt utbrudd

Klar oppfordring fra kommunen etter nytt utbrudd blant unge: – Vi ber alle født i 2003 som har vært på fester helgen 24.-26. juni, om å teste seg.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld fikk Oppegård Avis henvendelse fra en foresatt som reagerte på manglende informasjon om smitteutbrudd blant ungdom ved Roald Amundsen videregående skole.

– Jeg frykter at kommunen har et større utbrudd blant unge i Oppegård. Vi kjenner foreløpig om fire bekreftede smittetilfeller, men mange har fremdeles verken testet seg eller fått svar, og det er ukjent hvor smitten kommer fra, påpekte en anonym foresatt overfor Oppegård Avis tirsdag kveld.

Vedkommende mente også at smittesporingen i denne saken kunne bli vanskelig.

– Det er fordi det finnes ungdommer som ikke tør å fortelle. Det krever også at de verifiserer listen over alle som har vært på fest fra torsdag 24. juni til mandag 28. juni, slik at disse skal gå i karantene og tester seg snarest mulig, samt at foresatte skal gå i ventekarantene til resultater er klare.

Les også: Holdt tilbake høye smittetall på Roald Amundsen vgs

Har ikke full oversikt

Ifølge kommuneoverlege Kerstin Myhrvold er det et pågående smitteutbrudd knyttet til enkelte årskull ved Roald Amundsen videregående skole. Konkret antall smittede ved skolen er fortsatt ukjent.

– Foreløpig er det færre enn ti personer som er tilknyttet dette, sier Myhrvold.

Hun påpeker at smittesporingen oppleves av flere årsaker som utfordrende, og kommuneoverlegen innrømmer at de ikke har full oversikt over utbruddet.

– Denne smitteklyngen kan forklare den lille økningen i antall smittede denne uken og situasjonen oppleves derfor fremdeles altså under kontroll, sier Myhrvold.

Hun forklarer at smittesporingen er veldig utfordrende nå siden folk i denne aldersgruppen (ungdommer) har veldig mange nærkontakter.

– Vi ber alle født i 2003 som har vært på fester helgen 24.-26. juni, om å teste seg. I tillegg bør samme gruppe ha lav terskel for å teste seg ved det minste tegn på symptomer, oppfordrer Myhrvold.

Les også: Roald Amundsen vgs: – Stort utbrudd med 14 smittede og 80 personer i karantene

Varslet ikke på mandag ved en forglemmelse

Informasjon om alle nye smittetilfeller i kommunale virksomheter og eventuelle smitteutbrudd i forbindelse med Covid-19 oppdateres fortløpende via kommunens hjemmeside, men da Oppegård Avis sjekket kommunens hjemmeside var den siste oppdateringen fra 26. juni i går og tidligere i dag, og den handlet om grønt tiltaksnivå i barnehager og skoler.

Først i lunsj-tiden onsdag 30. juni ble det publisert to innlegg på kommunens hjemmeside.

I det første av disse innleggene skriver kommunen om tre bekreftede smittetilfeller tilknyttet Roald Amundsen videregående skole, som ble bekreftet mandag 28. juni, med en følgende presisering:

"Dette ble ved en forglemmelse ikke publisert før 30. juni. Vi beklager dette."

I en e-post som Oppegård Avis mottok klokken 13:35 onsdag ettermiddag, ber kommunen om å presisere at alle berørte ble varslet umiddelbart etter vanlige rutiner.

"Det var kun meldingen på kommunens nettside som ikke ble publisert mandag. Dette har ikke ødelagt for smittesporingen", skriver kommunen.

STIGENDE TREND: Smittetallene i Nordre Follo har økt de siste dagene. I går ble det rapportert om fire smittetilfeller.
STIGENDE TREND: Smittetallene i Nordre Follo har økt de siste dagene. I går ble det rapportert om fire smittetilfeller.

Gjelder fester sist helg

I neste innlegg varsler kommunen om smitteutbrudd blant ungdom født i 2003.

– Vi opplever nå et pågående smitteutbrudd blant ungdom i kommunen. Mange har deltatt på ulike fester og vi oppfordrer alle som har vært på fest i helgen 24. juni–26. juni om å teste seg, skriver kommunen.

I tillegg oppfordres den samme gruppen til å være spesielt oppmerksomme på symptomer og eventuelt test seg på nytt hvis de får det minste tegn til sykdom.

Testen kan bestilles via denne lenken.

Powered by Labrador CMS