KONTROLL: – Situasjonen er under kontroll. Dette er en kjent smittekjede, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
KONTROLL: – Situasjonen er under kontroll. Dette er en kjent smittekjede, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Nytt smittetilfelle ved Sofiemyr skole

En person tilknyttet 7. trinn ved skolen er koronasmittet.

Publisert

Dette klassetrinnet er tilknyttet Sofiemyr skole, men låner lokaler ved Fløysbonn ungdomsskole.

– Situasjonen er under kontroll. Dette er en kjent smittekjede. Bakgrunnen for at vi har delt skoler og barnehager inn i kohorter, er nettopp at vi kan sette kohorter i karantene enkeltvis, som vi gjør nå – for å slå ned smitten raskt, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Kommuneoverlegen sier det er ingen grunn til å ikke sende barn eller unge på skolen dersom man ikke selv er berørt av karantenen. Skolen kan holde åpent som normalt og vanlige smittevernregler skal følges.

Sjelden store smitteutbrudd på skoler

– På landsbasis er det vanlig med smittetilfeller inn i skoler, men det er sjelden vi ser store smitteutbrudd i skoler og barnehager. Det er sjelden man ser mer enn tre tilfeller blant barn ved lokale utbrudd. Barn i barneskolen smitter sjelden hverandre innbyrdes, sier kommuneoverlegen.

Kommunen går ikke ut med om den smittede er elev eller ansatt ved skolen. Det er heller ikke kjent hvor mange som er satt i karantene på bakgrunn av det nye smittetilfellet.

Skolen meldte om et smittetilfelle mandag 2. november. 23 personer i tilknytning til 1. trinn ble da satt i karantene. Alle som er satt i karantene vil bli oppfordret til å teste seg.

Mandag meldte også kommunen at en person tilknyttet Sofiemyråsen barnehage var koronasmittet. Her ble 21 personer satt i karantene.