STØRST ØKNING I NOVEMBER: Ringdiagrammet, som viser fordelingen av smittetilfellene måned for måned, illustrerer godt at den største økningen i antall smittetilfeller har skjedd i november (en andel på 50.1 prosent).

233 av 465 ble smittet i november

Antall påviste smittetilfeller i november utgjør halvparten av alle smittetilfellene Nordre Follo har innrapportert siden 10. mars. – Kommuneoverlegens beregninger og utviklingen i dødsfall indikerer at vi er på samme nivå som i mars, sier ordfører Hanne Opdan.

Publisert Sist oppdatert

Siden de to aller første smittetilfellene med covid-19 ble registrert i Nordre Follo 10. mars, har kommunen innrapportert fire dødsfall og 465 smittetilfeller (per 30. november).

KORONASTATUS FOR NOVEMBER: I november ble det registrert 233 av de totalt 465 påviste smittetilfellene i Nordre Follo. I oktober ble det registrert 84 smittetilfeller.

I oktober ble det registrert 84 smittetilfeller, som var rekorden etter det første utbruddet i mars da det ble registrert 71 smittede i tillegg til det første dødsfallet, men den største økningen i antall smittede i vår kommune har skjedd i november.

MÅNED MED FLEST SMITTETALL I NORDRE FOLLO: I november ble det registrert ett dødsfall og 233 smittetilfeller, og smittetallene går fortsatt opp.

Her kan du se oversikten måned for måned:

  • mars: 71 meldte smittetilfeller, 1 dødsfall
  • april: 25 meldte smittetilfeller, 2 dødsfall
  • mai: 5 meldte smittetilfeller
  • juni: 3 meldte smittetilfeller
  • juli: 6 meldte smittetilfeller
  • august: 16 meldte smittetilfeller
  • september: 22 meldte smittetilfeller
  • oktober: 84 meldte smittetilfeller
  • november: 233 meldte smittetilfeller, 1 dødsfall.

Statistikken viser at i november ble det registrert 233 av de totalt 463 påviste smittetilfellene i Nordre Follo, som betyr at antall påviste smittetilfeller i november utgjør halvparten av alle smittetilfellene kommunen har innrapportert siden 10. mars.

465 SMITTEDE: Siden de to aller første smittetilfellene med covid-19 ble registrert i Nordre Follo 10. mars, har kommunen innrapportert fire dødsfall og 465 smittetilfeller.

– Lavere mørketall nå enn i mars og april

Smittesituasjonen i Nordre Follo er fortsatt svært alvorlig, understreker ordfører Hanne Opdan.

– Nordre Follo er i en ny bølge av smitte, som vi mener er på sitt høyeste nå. Denne smittebølgen kan dempes den nærmeste tiden hvis vi tar alle nødvendige forholdregler. Det vil være nødvendig med sosial distansering enda en stund hvis vi skal klare å slå ned koronaen, sier ordføreren.

Kommuneoverlegens beregninger og utviklingen i dødsfall indikerer at vi er på samme nivå som i mars.

Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo

Samtidig påpeker hun at diagrammet over smittesituasjonen som Oppegård Avis har laget, ikke tar hensyn til endring i testkriterier og framgang i smittesporing. Hun sier mørketallene er langt lavere nå enn hva de var i mars og april.

– Kommuneoverlegens beregninger og utviklingen i dødsfall indikerer at vi er på samme nivå som i mars. Uansett om man legger diagrammet i Oppegård Avis eller kommuneoverlegens beregninger til grunn, viser det at de tiltakene vi iverksatte var nødvendige. Trolig har vi ved tiltakene unngått en enda mer alvorlig situasjon, sier Opdan.

Fortsatt under halvparten av Helsedirektoratets mål

Den 1. september skrev Oppegård Avis at Nordre Follo slet med å få opp testkapasiteten. Ifølge Helsedirektoratet skulle alle kommuner fra august ha en bemanningsplan for å kunne teste 5 prosent av befolkningen i løpet av en uke på kort varsel.

Nordre Follo kommune med sine 59.288 innbyggere skulle dermed teste 2964 innbyggere i løpet av en uke for å kunne nå dette målet.

Per 1. september var den maksimale testkapasiteten i Nordre Follo fortsatt for lav (cirka 200 innbyggere om dagen i ukedagene, og noe færre i helgene). Dette tilsvarte om lag 2 prosent av kommunens befolkning.

Etter at kommunens teststasjon ble flyttet fra Langhus bo- og servicesenter til Verkstedveien 25C i Ski lørdag 17. oktober, klarte kommunen å øke testkapasiteten. I midten av november opplyste kommunen at de testet mellom 700 og 1300 innbyggere per uke.

Selv om testkapasiteten i Nordre Follo har økt så mye de siste to månedene, er den fortsatt under halvparten av det som er Helsedirektoratets mål om å teste 5 prosent av befolkningen per uke.

Les også: Ahus sliter med koronaprøver: – Krise for barnehagene og skolene med for lang svartid

Powered by Labrador CMS