GLAD DUO: Sportslig leder Einar Engedahl er sikker på at Knut Slatleim er riktig mann for KIL i 2018.

– Gleder meg til sesongen!

Han tok over som «vikar» i sommer, men nå er det klart at Knut Slatleim skal trene KILs toppseriedamer på permanent basis.

Publisert

Etter en tung vårsesong steppet 27-åringen fra Langhus inn da KIL-trener Cecilie Berg Hansen måtte gå. Plassen ble reddet to runder før slutt og nå er det klart at både klubbledelse og spillerne vil ha med seg Slatleim videre.

– Det er helt klart flere gode grunner til det, starter daglig leder Einar Engedahl. Han har ledet prosessen med å finne teamet som skal gjenreise Kolbotns fotballstolthet.

Lyttet til spillerne

– Det viktigste er kompetansen Knut har kommet med og det han har levert i den perioden han har vært trener hos oss. Han har evnet å formidle og innarbeide en tydelig spillestil, han har sørget for god kvalitet i treningshverdagen og en positiv utvikling både individuelt og lagmessig. Det kan du gjerne si er hovedårsaken, men i tillegg har spillertroppen respondert veldig positiv på Knuts tanker, roser Engedahl.

Det synes hovedpersonen er særdeles gledelig.

Les også: Knut Slatleim får ny tillitt

– Det var et veldig viktig signal for meg å ha støtte fra de man jobber med hver dag, i tillegg til ledelsen, forteller Slatleim.

– Det har også vært viktig at spillergruppen ble beholdt noenlunde lik og at alle de mest sentrale spillerne blir med videre er absolutt gledelig, fortsetter den nyansatte treneren.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FORNYET TILLIT: Knut Slatleim skal lede KILs toppseriekvinner til nye høyder i 2018.

 

«Fintunes»

For KIL har klart å beholde de spillerne de har ønsket å ha med videre, og i tillegg vil det komme inn noen nye fjes den neste tiden.

Jobben med å «fintune» det unge mannskapet starter offisielt i starten av januar, men Slatleim har allerede klare tanker om hva som må på plass.

Les også: Jenny Norem forlenger med Kolbotn

– Vi jobber med en tydelig strategi sammen med Atlet Fysio som er veldig gode på det fysiske. Spillerne følger individuelle program for å sørge for at hver enkelt trener riktig. Den jobben startet vi allerede i høst og har vært et av mine sterkeste fokus, sier Slatleim.

ER MED: Legenden Solveig Gulbrandsen, her fotografert ved en tidligere anledning.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

Solveig blir med

Samtidig er han åpen om at laget fortsatt er ungt og urutinert.

– Vi er fortsatt et veldig ungt lag og vi vil nok fortsatt variere en del i prestasjonene. Men spillerstallen vår er et år eldre enn på samme tid i fjor, og den måten vi fikk matchet en del av jentene våre i høst gjør at vi er bedre rustet nå, sier Slatleim.

Og bedre rustet skal de bli. I tillegg til Slatleim er det en spennende mix av kompetanse som skal gjøre Kolbotn enda bedre i 2018.

Les også: Marit blir med videre

Klubblegenden Solveig Gulbrandsen gir seg som spiller og spisses ytterligere mot A-laget i sin toppspillerutvikler-rolle. Tanken er at hun både skal brukes som ressurs og sparringspartner for trenerteamet, i tillegg til å ha ansvaret for de største talentene i klubben.

GLAD DUO: Sportslig leder Einar Engedahl er sikker på at Knut Slatleim er riktig mann for KIL i 2018.

I tillegg blir Samuel Dirsher med videre som keepertrener. Et ny tilvekst i trenerteamet er Michael Frank. Han har bred erfaring fra toppfotball og blir en viktig brikke. Dessuten blir Randi Bjøntegaard med videre som mental trener, en rolle som blir minst like viktig i 2018.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– Skal opp et steg

Med andre ord er det kun rollen som assistenttrener som må på plass.

– Vi jobber med en assistenttrener. Nå spikrer vi de siste detaljene rundt treningshverdagen, og vi skal trene både mye og bra. Vi skal være godt forberedt, sier Slatleim.

Og forberedelsene må være gode dersom tabellposisjonen skal forbedres. Det er nemlig målsetningen.

Les også: Nå er Oppegård 2 på bronseplass

– Vi skal opp et steg fra det vi leverte i fjor, både strukturelt, relasjonelt og individuelt. Sagt med andre ord: Vi skal løfte prestasjonene. Men da må jobben gjøres på treningsfeltet. Vi er trygge på at det vi leverte i de fire siste kampene i år er et godt grunnlag å bygge videre på, så får vi forhåpentligvis et enda bedre sluttprodukt nestes sesong. Det er vanskelig å være så spesifikk, men vi vil nok ikke være fornøyd med en tiendeplass, såpass ærlig kan vi være, sier Slatleim.

Ambisjoner

Engedahl supplerer:

– Vi har ambisjoner for fremtiden, men i KIL må vi nok fortsatt tenke både lange og korte tanker samtidig. Vi vil veldig gjerne vil være et markant lag også i fremtiden, men vi må ta det steg for steg, og bygge kultur. Det vil gjøre oss attraktive på lang sikt. Og det er viktig å understreke at vi har ikke mest penger, så vi må være best på andre ting, sier han.

Powered by Labrador CMS