JOBBER KONTINUERLIG MED VEDLIKEHOLD: Hogne Handeland Haug er leder for drift og vedlikehold i Oppegård kommune. Han forteller at kommunen følger med på feil i Greverudhallen.

Er på banen i Greverudhallen

Først var det legionella. Så begynte det å dryppe fra taket, men alt er under kontroll i Greverudhallen.

Publisert

Høsten og vinteren har bydd på noen utfordringer i Greverudhallen. Først avdekket en rutinekontroll legionella i dusjanlegget. Så begynte det plutselig å dryppe fra taket.

– Mange har kanskje trodd at det har blitt hull i taket, men det er ikke tillfelle. Årsaken er rett og slett kondens, sier Hogne Handeland Haug. Leder for drift og vedlikehold i Oppegård kommune.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Isolasjon

HER SKJER DET: Drypping fra taket skyldes ikke hull og lekkasjer, men derimot kondens som oppstår i et mellomrom i dragerne i taket.

Det er et felt i taket som ikke er tilstrekkelig isolert. Når den varme luften i hallen stiger opp til det kalde taket, blir det kondens, og det drypper ned på gulvet.

– I utgangspunktet skal det ikke kondensere slik vi opplever det her, men vi har avdekket at det er en konstruksjonssvaket fra hallen ble bygget. Det er et mellomrom mellom to dragere i taket, og der samles den varme luften seg, fryser og når det da igjen smelter, så begynner det å dryppe, forklarer Handeland Haug.

Les også: Nå er dusjanlegget i Greverudhallen friskmeldt

Kommunen skal nå legge et lag med isolasjon mellom de to dragerne i håp om at dette skal løse problemet.

– Dette håper vi på skal være en permanent løsning på et problem som vi har hatt i lang tid. Det er forøvrig greit å nevne at hallen ellers er i god stand. Vi har tett dialog med idretten for å få kontinuerlig kartlagt vedlikeholdsbehovene, og gjør vårt ytterste for å rette de feil som måtte oppstå underveis, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– I GOD STAND: Kommunen påpeker at Greverudhallen er i god stand og at man ikke skal være redd for å bruke den.

Mange innmeldinger

Lederen forteller at han er glad for at folk melder inn de avvikene som måtte komme i løpet av et år.

Les også: Nå er det flere nyheter på gang på Kolbotn torg

– Det at folk sier fra hjelper oss til å få planlagt og få gjort ting. Vi ønsker jo alltid å sette i gang tiltak så fort som mulig når noe skjer, men det er også viktig å påpeke at vi ikke alltid får rykket ut så raskt som vi kanskje skulle ønsket. Frem til november ble det meldt inn rundt 2800 forskjellige ting som må utbedres på de mange kommunale byggene som vi administrerer. Det er en del å ta tak i, og vi må foreta prioritinger der og da på hva som haster mest. Men vi jobber så fort man vi kan med å utbedre eventuelle feil, sier han.

SKAL SKIFTES: Dusjene i garderobeanleggene skal på sikt skiftes ut.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Nye rutiner

Hva gjelder legionella-utfordringene som har vært i hallen i år, har kommunen også fått på plass nye rutiner, og har ytterligere utbedringer på gang.

– Planen er å få byttet ut dusjene i garderoben, og vi skal se på å få på plass et vannrenseanlegg, men dette er en stor investering og jobb, og vil nok ta litt tid. Enn så lenge har vi fått på plass nye spylerutiner som gjør at vi kan spyle gjennom anlegget med varmevann en gang i uken. Dette er tiltak som har fungert, og som vi skal fortsette med, sier han.

Les også: Mega-gave til korpset - nå blir det nye uniformer

JOBBER KONTINUERLIG MED VEDLIKEHOLD: Hogne Handeland Haug er leder for drift og vedlikehold i Oppegård kommune. Han forteller at kommunen følger med på feil i Greverudhallen.

Han påpeker videre at folk ikke skal være redd for bruken av anlegget.

– Legionella er en bakterie som stortrives der hvor vannet står stille, og den er like vanlig i hytter og hjemme hos folk som den er for eksempel her i hallen. Det er imidlertid viktig for oss å påpeke at vi har gode rutiner for å kontrollere og teste vannanleggene på de kommunale byggene, slik at vi tidlig kan ta tak når det eventuelt oppstår slike tilfeller, sier han.

Powered by Labrador CMS