KOMMER MED TILSVAR: Knut Tønnes Steenersen (FrP). Foto: Sigbjørn Vedeld
KOMMER MED TILSVAR: Knut Tønnes Steenersen (FrP). Foto: Sigbjørn Vedeld

Skal de eldre låne penger til å betale eiendomskatt?

«Når to av fem kommunestyrerepresentanter fra MDG mener noe så kynisk som det de gjør om innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo, må MDG regne med at noen reagerer», skriver Knut Tønnes Steenersen i et debattinnlegg.

Publisert

Det har de siste dagene pågått en debatt om eiendomsskatt etter at Jon-Finngard Moe og Maja Ratkje i MDGs kommunestyregruppe har lansert ideen om å innføre eiendomsskatt i Nordre Follo. De skrev også at de eldre som ikke har råd til å betale denne skatten kunne låne penger eller stå i gjeld til kommunen.

Les saken her: Trenger vi eiendomsskatt i Nordre Follo kommune?

I et leserbrev fra MDG i dag blir jeg trukket frem som populistisk fordi jeg tillater meg å ta deres løsning på alvor. De mener i samme leserbrev at det feil å nevne dette med lån, men jeg synes det er bedre at de sier det nå slik at alle vet hva man har å forholde seg til. Hvis dette er å være populist, lever jeg godt med det. Men jeg kan ikke leve med MDGs kyniske løsninger.

Les saken her: – Politikk er å diskutere alle løsninger

Det er på kanten til patetisk når de hevder at de ikke representerer MDG i denne saken, og da hevder dette er deres private mening.

MDGs varaordfører Hans Martin Enger har skrevet på Facebook at han ikke synes det er en god løsning at eldre skal ta opp lån for å betale eiendomsskatt.

MDG må gjerne ha som kampsak å skattlegge alle som er så uheldig å eie en bolig, men de kan ikke på ramme alvor mene at eldre skal låne penger for å betale skatten. Eller få utsatt å betale skatten, som er en annen løsning de har lansert.

Det siste vil jo føre til at de eldre bygger opp en stor gjeld til kommunen. Denne må de på en eller annen måte betale. Hvis vedkommende faller fra, vil gjelden overføres til arvingene.

Vi vet at MDG gjerne vil innføre eiendomsskatt i Nordre Follo. Dette er FrP i mot.

Vi er selvfølgelig også i mot forslaget om å oppfordre eldre til å låne penger hvis de ikke makter å betale denne skatten.

Men det blir for dumt når MDG-representantene mener de ikke var MDG-representanter når du fremmet denne saken i sosiale medier, Østlandets Blad og Oppegård Avis. Når to av fem kommunestyrerepresentanter fra MDG mener noe så kynisk som det de gjør om innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo, må MDG regne med at noen reagerer.

Les også: Dette mener partiene om innføring av eiendomsskatt i Nordre Follo

Powered by Labrador CMS