KLAR FOR JOBBEN: Einar Engedahl er ny daglig leder for Kolbotn kvinnefotball. Han gleder seg stort til å ta fatt på jobben.
KLAR FOR JOBBEN: Einar Engedahl er ny daglig leder for Kolbotn kvinnefotball. Han gleder seg stort til å ta fatt på jobben.

– KIL er en attraktiv klubb med mange muligheter

Einar Engedahl er ny daglig leder i Kolbotn kvinnefotball. Han ser lyst på fremtiden for KIL-damene!

Publisert

Einar Engedahl overtok nylig som daglig leder for kvinnefotballen i Kolbotn. Han gleder seg til å bidra til at den lokale kvinnefotballen skal løftes ytterligere. 

– Jeg har alltid vært engasjert i fotball og har vært aktiv som fotballeder i herrefotballen i Kolbotn i mange år. At jeg nå får muligheten til å jobbe i en av toppklubbene på jentesiden, synes jeg blir veldig utfordrende. Dessuten har Kolbotn en imponerende yngres avdeling med mange og flinke jenter, og kombinasjonen Kolbotn har med breddefotball, talentutvikling og topplag på seniornivå, gleder jeg meg til å være med på å utvikle videre, forteller Engedahl, 

Lagfølelsen

Engedahl beskriver seg selv som en målrettet og tydelig leder, men aller viktigst for ham er lagfølelsen.

– Stoltheten og eierskapet til klubben er alfa og omega for å lykkes, og vi skal fortsette å bygge videre på dette nå i årene som kommer. Vi skal sette oss kortsiktige og langsiktige mål, men for å lykkes, må helheten stemme, sier Engedahl.

Les også: En Einar på kvinnefotball

Med det mener han både det som skjer på banen og det som skjer utenfor.

– Det er svært viktig med en lokal og regional støtte til toppserielaget. Folk må komme på kamper, og vi må få inn sponsorer som kan gi trygge økonomiske rammer. Vi er helt avhengig av både lokalbefolkningens- og det lokale næringslivets støtte for å lykkes, sier han.

Målene skal i mål

GLEDER SEG: – Potensialet er stort, sier Engedahl.
GLEDER SEG: – Potensialet er stort, sier Engedahl.

Han regner med å få brukt for ledererfaringen sin fra næringslivet.

– I et idrettslag er det mange mennesker som må samarbeide. For å lykkes er det viktig med felles mål, et sterkt fellesskap og god struktur – da tror jeg det er lettere å få alle til å dra i samme retning. Sammen håper jeg vi kan skape mange gode fotballopplevelser, sier han.

Les også: Hege Jørgensen: – Fortsatt en vei å gå

Engedahl sier han har både god innsikt og et godt inntrykk av laget han nå
skal være med på å lede.

– Toppserielaget er et flaggskip i Kolbotn-sammenheng, og det har blitt gjort en fantastisk jobb med laget i mange år. Jeg skal nå bruke tiden fremover på å sette meg inn i apparatet og troppen, og det ligger mye bra her. Vi har fantastiske sportslige ressurser både i trenerapparatet og i troppen, sier han.

Snart sesongstart

Det begynner å nærme seg seriestart for kvinnene, som endte opp på fjerdeplass i fjorårets serie.

Første seriekamp for Kolbotn er borte mot Trondheims-Ørn mandag den 17. april klokken 15.00. Første hjemmekamp er mot Avaldsnes den 23. april klokken 15.00.

Les også: Nå kan du bli lagleder for toppserielaget!

– Jeg er spent på årets sesong, og vi skal legge noen planer for sesongen og mål i disse dager. Vi skal ha fokus på best mulig rammebetingelser og mestringsmål. Hvor godt vi lykkes med dette vil gjenspeiles i resultatene vi oppnår, avslutter han.