HØYTSVEVENDE: Ferdinand Dahl har mange triks på lager, og håper på å kunne leve av å stå på ski en dag.

Ferdinand tok seg til finalen i World Cup i Seiser Alm i Italia

Freeski utøveren Ferdinand Dahl (18) fra Myrvoll, debuterte tidligere i vinter i World Cup i slopestyle i Frankrike. I hans andre World Cup renn i Seiser Alm, Italia, holdt kjøringen til finaleplass.

Publisert

For den 18-årige Myrvoll-gutten har det vært stort å bli tatt ut til å kjøre World Cup renn denne sesongen. Hittil har han kjørt to, ett i Frankrike og ett i Italia. Hvorav det første ikke gikk helt etter planen, mens han berget en finaleplass i Italia.

– Det gikk ikke så bra, men det var greit for første gangen. Jeg skulle gjerne gjort det litt bedre, men er fornøyd med noe av det jeg fikk til. Jeg fikk ikke til et helt run ordentlig bra, og det var litt kjipt, sier Dahl om prestasjonen i Frankrike tidligere i år. 

Ps. Saken fortsetter under bildet!

 
I Italia i slutten av januar gikk det dermed bedre.

FINALEPLASS: Ferdinand Dahl tok seg helt til finalen i World Cupen i Seier Alm.

– Det var veldig gøy i Italia, med super-bra "course" og fint vær. Det var første gang jeg kvalifiserte med til finalen, noe jeg er fornøyd med. Jeg fikk det ikke helt til i finalen dessverre, men alt i alt var det en veldig fin tur, sier Dahl.

Satser på ski

Dahl går siste året NTG og kommer til å satse for fullt på skikarrieren etter endt videregående.

– Planene er å fullføre videregående nå og så i hvert fall ta ett år hvor jeg satser fullt på ski, stå så mye jeg kan og ha det gøy med det, forteller Dahl. 

Den fremadstormende slopestylekjøreren bruker mesteparten av tiden sin på skikjøringen, men hevder livet hans likevel er ganske normalt.

– Jeg lever ganske normalt utenom at jeg står enormt mye på ski. Gjennom skolen får jeg stått gjennom ukedagene. I helgen er det ofte konkurranser og sånt, rundt om i Norge, forteller Dahl. 

Han presiserer at det viktigste for å bli god er å stå mye og ha det gøy. 

– Det meste går på hvor mye man står på ski, og hvor gøy du har når du står på ski, da blir man ofte veldig god, sier Dahl. 

Men noe annen trening, og særlig utenom vintersesongen, blir det også.

 – Vi hopper en del på trampoline, det er veldig gøy, men trener også barmark. Det blir mindre på vinteren, da står vi mest på ski.

Ps. Les mer under bildet!

SKAL VÆRE GØY: Myrvoll-gutten Ferdinand Dahl synes det er viktigst å ha det gøy.

 

Økende interesse

Dahl forteller at det er et godt miljø for freeskikjørere i Norge, og at det også lokalt er stor interesse.

– På landsbasis er det økende og blir større og større. Det er helt klart et miljø for det, og før jeg flyttet tilhørte jeg et veldig fint miljø i Ingierkollen. Vi hadde treninger med IRS jibbegruppe og barmarktreninger, sier Dahl som kjører for Ingierkollen og Rustad Slalåmklubb. 

Powered by Labrador CMS