Frivillighet i Oppegård

NI FLYKTNINGER: Åtte gutter og ei jente ble tatt vare på av fem lokale fiskere fra Fiskeutvalget i OJFF ved Bestemorstua ved Bestemorstranda fredag 26. juni.

Lærte å fiske makrell

Fem lokale fiskere fra OJFF har sørget for en fin opplevelse for enslige mindreårige flyktninger.

Publisert

Oppegård Jeger- og fiskerforening (OJFF) fikk forespørsel om å bistå med opplæring og fisketips fra Byomfattende senter for enslige mindreårige flyktninger (BYMIF).

Åtte gutter og ei jente ble tatt vare på av fem lokale fiskere fra Fiskeutvalget i OJFF ved Bestemorstua ved Bestemorstranda fredag 26. juni.

Fra introduksjon til praksis

SØRGET FOR FLOTT OPPLEVELSE: Oppegård Jeger- og fiskerforening (OJFF) har samarbeidet om dette arrangementet med Byomfattende senter for enslige mindreårige flyktninger (BYMIF).

Ungdommene var i alder 15 til 19 år og fikk først en generell introduksjon i behandling av fiskeutstyr for deretter å lære seg å binde knuter og hvordan kastingen skulle foregå.

De var full av iver og fikk en positiv fiskeopplevelse i godt sommervær, men uten det store fiskebittet.

GIVENDE: De lokale fiskerne syntes det var veldig givende å bidra med det de kunne. Til venstre på bildet ser du Ole Henrik Sæve (18), ungdomsansvarlig i OJFF.

Pannekaker og kaffe

Målet var å fiske makrell med forskjellige sluker og spinnere. Selv om enkelte av ungdommene lærte å kaste godt og langt var det ikke mulig å få noen fisk på kroken.

Spesielt utmerket den ene jenta seg med lange og presise kast.

Ledsagerne fra BYMIF disket opp med pannekaker og kaffe, og dette ga en anledning til å bli bedre kjent med ungdommene. De kom blant annet fra Afghanistan, Syria, Irak og Eritrea.

Ungdommene fikk hver en buff og en sluk fra OJFF, og de skulle prøve å lure fiske senere på kvelden.

Les også: Totalforbud mot torskefiske i Oslofjorden

Powered by Labrador CMS