JUBEL: Lagkameratene gratulerer Henrik Kronborg (nr. 5) etter en av hans to scoringer mot Follo 2.
JUBEL: Lagkameratene gratulerer Henrik Kronborg (nr. 5) etter en av hans to scoringer mot Follo 2.

Ny seier gir cup-håp

Etter en tordentale av trener Bjørnar Hansen i pausen, våknet KIL-gutta og sikret seg tre viktige poeng i lokaloppgjøret mot Follo 2. Nå drømmes det om cup-fest på Sofiemyr neste sesong.

Publisert

Kolbotns fjerdedivisjonsherrer var lenge med i opprykkskampen denne sesongen, men da ubeseirede Rommen ble for sterke i forrige uke, røyk det siste håpet. Noen fryktet kanskje en aldri så liten effekt av den skuffelsen, men KIL-toget var heldigvis tilbake på skinnene igjen. I hvert fall resultatmessig.

Les også: Hedret ildsjeler

I «tussmørket» på Sofiemyr kunstgress slet hjemmelaget med å koble et grep om kampen fra start, og selv om de tok ledelsen tidlig, var det ikke all verdens å rope hurra for.

– Vi var rett og slett dårlig i første omgang og vi hang ikke helt med. Det ble for store avstander i laget vårt, forteller Sindre Brevik. Han er i tillegg til å være KILs sportslige leder, også spiller.

Tydelig pauseprat

Follos unge mannskap utlignet også til 1-1, et resultat som stod seg til pause.

Da trykket Kolbotns trener Bjørnar Hansen på de riktige knappene.

KLAR TALE: Bjørnar Hansen var tydelig med spillerne i pausen. Her fra en annen anledning hvor han var tydelig med dommeren.
KLAR TALE: Bjørnar Hansen var tydelig med spillerne i pausen. Her fra en annen anledning hvor han var tydelig med dommeren.

– Vi var altfor unøyaktige, hadde for mange unødvendige balltap og for dårlig bevegelse. Så jeg var ikke fornøyd nei, humrer Hansen.

Follo-laget er stort sett basert på talentfulle juniorspillere, og selv Kolbotn heller ikke er noe «gamlehjem» var det mer og mer tydelig at det var menn mot ungdommer. Dermed sikret hjemmelaget seg tre nye, og svært viktige, poeng. Det gjør nemlig at de fortsatt innehar andreplassen på tabellen, poenget foran Holmlia og Grorud 2.

Drømmer om cup-fest

Nå gjenstår det kun to kamper av årets sesong og det er fortsatt mye på spill ifølge Brevik. For går det som KIL-gutta drømmer om kan fotballstorheter som Vålerenga eller LSK dukke opp på Sofiemyr neste sesong.

Les også: Her er jentene som flyr til kamp!

– Målet før sesongen var å forbedre fjerdeplassen fra i fjor, men vi har ekstremt lyst å ta den andreplassen. Havner vi blant de tre beste er vi også sikret kvalifisering til første runde i NM neste sesong. Det er en skikkelig gulrot, for kommer vi oss til første runde kan vi få besøk av de beste lagene i Norge. Det hadde vært gøy, sier Brevik.

I TOPPEN: Kolbotn ligger på andreplass, kun slått av suverene Rommen som fortsatt ikke har tapt en kamp.
I TOPPEN: Kolbotn ligger på andreplass, kun slått av suverene Rommen som fortsatt ikke har tapt en kamp.

Lokale helter

Tirsdagens startoppstilling for Kolbotn kan for øvrig være tidenes mest «kortreiste» mannskap. Samtlige utespillere har nemlig bakgrunn fra Kolbotns junioravdeling og mange av spillerne har spilt sammen fra de var smågutter. Unntaket er keeper Kristoffer Steen som er hentet utenfra, nærmere bestemt Oppegård IL.

Begge Kolbotns mål mot Follo ble forøvrig scoret av juniorspilleren Henrik Kronborg. Sånt varmer hjertet til Brevik, som for ordens skyld, nå har tatt på seg hatten som sportslig leder.

– Det er kjempegøy å følge utviklingen til Henrik. Han har tatt kjempesteg i år, roser Brevik om 2000-årgangen.  

God utviklingsarena

Men Kronborg er langt fra den eneste spilleren Brevik har troen på.

– Vi er en god utviklingsarena nå og fjerdedivisjon gir gode rammer for våre unge spillere. Men vi legger ikke skjul på at vi har en klar målsetning om å få prøve oss på et enda høyere nivå. Da må vi fortsette å slippe til talentene våre og gjøre de riktige grepene for å både ta steget opp, men ikke minst være i stand til å holde oss der. Og den planen vet jeg at det jobbes med kontinuerlig, sier Brevik med et smil.

Vil være med videre

Kanskje blir det med trener Hansen ved roret også i fortsettelsen. Kontrakten hans går ut etter sesongslutt, men treneren er lysten på mer KIL-fotball.

– Jeg har lyst å være med videre og det er mye bra som skjer i klubben. Skal vi ta nye steg må vi «bare» jobbe enda hardere, blant annet med å sørge for at treningskulturen er så god som den kan bli på dette nivået. Dette er absolutt et mannskap som både kan formes og utvikles videre, avslutter Hansen optimistisk.

Powered by Labrador CMS