IMPONERTE: Kommunens flyktningtjeneste imponerte Venstre-leder Guri Melby da hun besøkte Kolbotn mandag.

Kom, så og ble imponert

Da Venstre-leder Guri Melby besøkte Nordre Follo ble hun imponert over kommunens planer for håndtering av ukrainske flyktninger.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for det fornemme politiker-besøket var strømmen av ukrainske flyktninger som forventes til Norge den kommende tiden. Som vi også tidligere har skrevet om, står kommunen parat til å ta hånd om totalt 245 ukrainere de neste ukene.

I en slik akutt situasjon handler det derimot ikke bare om å huse mennesker i en sårbar situasjon. Det handler like mye om å ta vare på dem.

Det var dette arbeidet Venstre-leder Guri Melby fikk vite mer om da hun gjestet Kolbotn tirsdag. Blant annet fikk hun innsikt i hvordan flyktningetjenesten i kommunen har forberedt seg, og fortsatt forbereder seg.

Ble imponert

Dette arbeidet imponerte Melby.

– Jeg er imponert over hvordan både ansatte og frivillige i Nordre Follo Kommune nå rustes for å ta mot flyktninger som kommer til kommunen, sa Melby.

Partilederen var invitert av Nesanel Hailemariam, nyvalgt leder fra Nordre Follo Venstre, som selv bor på Kolbotn. Også Hailemariam lot seg imponere over sin egen kommuneadministrasjon og frivilligheten.

– Det var interessant å snakke med ansatte om hvordan de forbereder mottak av de 245 ukrainske flyktningene som kommer til Nordre Follo de neste ukene. Medarbeidere her forteller at tverrsektorielt samarbeid har fungert veldig bra i forberedelsene, og de jobber også med å forberede seg på å ta imot flere etter hvert.

Godt lokalt engasjement

Det rapporteres også om en enorm dugnadsvilje i lokalbefolkningen.

– Jeg håper og tror det er et godt utgangspunkt for de mange nyankomne til vår fantastiske kommune. Blant annet har flere idrettslag allerede meldt inn at de vil tilby gratis aktivitet for barn og unge som kommer hit, sier Hailemariam.

Nordre Follo Venstre har lenge kjempet for at flere foreldreløse barn hentes til Norge. I helgen ble de hørt.

– For oss er det viktig at våre politikere nasjonalt jobber med å sørge for at flere foreldreløse barn hentes til Norge. Dette spilte vi blant annet inn på Viken Venstres årsmøte denne helgen og fikk full tilslutning til denne saken, sier Hailemariam stolt.

Fikk se sentrum

Det var også andre punkter på det hektiske programmet. På Kolbotn skole fikk Melby møte rektor Kristin Hovde, som stolt viste frem kunst- og håndverksrommene, og partilederen fikk også møte noen veldig fornøyde elever fra tredjetrinn.

NY SKOLE: Melby flankert av Nesanel Hailemariam (t.v.) og rektor på Kolbotn skole Kristin Hovde.

Viktig var det også å gi henne en omvisning i Kolbotn sentrum og gi en gjennomgang av planene for sentrumsutviklingen der. Da spesielt mangelen på universell utforming av Kolbotn stasjon.

– Vi i Nordre Follo Venstre er opptatt av at det skal ses på løsninger for universell utforming og behovet for å få på plass ny og mer tilgjengelig togstasjon så snart som mulig. Dette spilte vi inn til Melby, sier den engasjerte lokalpolitikeren.

I SENTRUM: Som Venstre-politiker er Guri Melby vant til å være i sentrum, men fikk for første gang oppleve Kolbotn sentrum og lære mer om blant annet Kolbotn stasjon.
Powered by Labrador CMS