GOD DUO: Minnie Fischer Eriksen og Emilie Bekken gjorde sine saker meget godt i Freestyle-VM i England

Lokale dansere herjet i Worlds

Emilie Bekken og Minnie Fischer Eriksen hadde bagasjen full av pokaler etter VM i Freestyle.

Publisert Sist oppdatert

The Worlds freestyle Championships - eller bare «The Worlds» ble i helgen avholdt i danse- og badebyen Blackpool i England. Her samlet dansere fra hele verden seg, i jakt på de største pokalene som er å oppdrive.

Follo Dansestudio sendte seks dansere over Nordsjøen. To av dem kom hjem med edelt metall.

To sølv

Emilie Bekken (18) fra Oppegård klarte det hun har jobbet så hardt for i flere år. Hun tok denne helgen hele to sølv i de individuelle klassene. Hun danset seg frem til andreplass i freestyle adult prem champ (elite), og andreplass i slow adult prem champ (elite). Det gjør at hun kan smykke seg med tittelen som nummer to i verden. 

Enda sterkere blir den prestasjonen med viten om at Emilie har aktiv og alvorlig leddgikt, og får biologiske medisiner på sykehuset hver fjerde uke. Til tross for dette har hun likevel klart å danse seg til verdenstoppen. Det er intet mindre enn voldsomt imponerende.

SUKSESSTRENER: Trener Kristine Ludviksen har jobbet med Emilie Bekken siden sistnevnte startet på dans som åtteåring.

Suksess i double

I tillegg de indivuelle medaljene, danset Bekken også double med dyktige Minnie Fischer Eriksen fra Kolbotn. Hele 27 par var med i denne konkurransen og de to lokale danserne svingte seg frem til en fantastisk 3.plass sammen. 

Fischer Eriksen (17) klarte også å danse seg helt til finalen i klassen freestyle youth prem champ (elite) og tok der en sterk 6. plass. 

I tillegg til de ulike medaljene hadde Follo danseklubb - som trener i Follo dansestudio - også mange semifinalister og kvartfinalister.

JUBEL: De lokale jentene etter at bronsen var et faktum.
NORSK SØLV: Nivået internasjonalt er knalltøft. Her pallen med sør-afrikansk gull, norsk sølv og engelsk bronse.
Powered by Labrador CMS