Funn av mistenkelig pakke

MIDLERTIDIG EVAKUERT: Kundemottaket ved politihuset i Ski er midlertidig evakuert.
MIDLERTIDIG EVAKUERT: Kundemottaket ved politihuset i Ski er midlertidig evakuert.

Kundemottaket ved politihuset i Ski er evakuert

Det ble oppdaget en uidentifisert gjenstand inne på politihuset. Bombegruppen er på stedet for å undersøke gjenstanden.

Publisert Sist oppdatert

Den mistenkelige pakken ble levert med posten klokken 08:00. Den første meldingen om den mistenkelige pakken kom inn en time senere.

– Vi fikk en melding klokken 09.01 om funn av en mistenkelig pakke i postmottaket på politihuset. Pakken var adressert til politiet og ble levert inn via posten klokken 08.00. Den ble forsøkt åpnet, men dette ble stoppet umiddelbart fordi de som prøvde å åpne pakken så noe mistenkelig der. Bombegruppen, som ble kalt inn for å identifisere gjenstanden i pakken, er fortsatt på stedet for å undersøke den, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

Fortsatt uavklart

Halvparten av politistasjonen ble midlertidig evakuert.

Klokken 13.00 var situasjonen vedrørende den uidentifiserte gjenstanden fortsatt uavklart. Bombegruppen er fortsatt på stedet.

– Politihuset er sperret av og kundemottaket er midlertidig evakuert, men det er ingen fare for næromgivelsene rundt. Veien til politihuset er ikke sperret av. Tinghuset er varlset, men det er verken sperret av eller evakuert, sier Sandberg til Oppegård Avis.

Han sier at det ikke er konkludert med hva pakken inneholder.

– For sikkerhets skyld vil bombegruppen uskadeliggjøre gjenstanden under kontrollerte forhold i løpet av kort tid, sier Sandberg.

Skutt mot pakken

Klokken 14:00 kom det en ny oppdatering fra politiet:

"Bombegruppen har nå skutt mot pakken, men det er elementer i pakken som gjør at de må undersøke den nærmere. Dette vil ta minimum en time. Evakueringer og sperringer opprettholdes inntil videre".

To timer senere tok bombegruppen med seg deler av pakken for videre undersøkelser. Samtidig ble sperringen og evakueringen opphevet.

Politiets teknikere jobber videre med åstedet.

Torsdag 6. desember klokken 13:00 blir det arrangert pressebrief om gårsdagens funn av mistenkelig pakke på politihuset i Ski.

Oppegård Avis følger opp saken.

Powered by Labrador CMS