FORNØYD: – Det er ekstra hyggelig at vi også får gode tilbakemeldinger fra kundene som besøkergjenvinningsstasjone, sier Dag Øvrom i Follo Ren.

Økt gjenvinning i 2016

Folk i Follo brukte gjenvinningsstasjonene så flittig at det ikke blir noen økning av prisene til neste år. Det var en liten økning i antall kunder på gjenvinningstasjonen på Sofiemyr. men antall besøk fra bedrifter i Oppegård økte med hele 60 prosent.

Publisert

Gjenvinningsstasjonen går så det griner, og folk resirkulerer som aldri før her i Oppegård, ifølge Follo Ren, som kan glede seg over gode besøkstall i fjor.

 – Gjenvinning av materialer og utnyttelse av ressursene i avfallet er viktig for miljøet. Det er derfor veldig bra at gjenvinningsstasjonene våre benyttes flittig, sier driftssjef Dag Øvrom i Follo Ren.

Ferske tall viser at de tre gjenvinningsstasjonene til Follo Ren har hatt over 160 000 kunder innom i 2016. Dette er en økning på seks prosent fra året før.

Sofiemyr og Bølstad

POPULÆR: Follo Rens gjenvinningsstasjon på Sofiemyr.

Oppegård gjenvinningsstasjon hadde en økning på en prosent i antall besøkende sammenlignet med 2015.

Antall besøkende var 67 419. Oppegård hadde også 60% økning i bedriftskunder.  vi vet også at det er flere fra Oppegård som drar til Bølstad, så helt nøyaktige tall for Oppegård kommune blir det ikke, opplyser Kommunikasjonssjef Pia Kathrine Løseth i Follo Ren.

Inntektene har økt i takt med økende antall besøkende. Dette betyr at det ikke blir prisøkning på gjenvinningsstasjonene i 2017.

Mye er gratis

Uansett koster en tur til gjenvinningsstasjonene ikke alltid penger. Det er gratis å levere hageavfall, papp og papir, plastemballasje, metall, EE-avfall og glass og metallemballasje.

Det koster heller ikke noe å levere klær og sko som legges i containere fra UFF eller Fretex. Hver husstand kan også levere inntil 1000 kilo farlig avfall gratis i året.

Follo Ren har gjenvinningstasjoner på Sofiemyr i Oppegård, Bølstad i Ås og på Teigen på Nesodden.

Antall næringskunder økte i fjor med 70 prosent. Dette viser at mange lokale næringsdrivende tar ansvar for riktig håndtering av avfallet. Follo Ren tilbyr faktura-avtale til firmaer som ofte leverer avfall til gjenvinningsstasjonen.

Det viktigste er uansett at man velger miljø når man skal kvitte seg med ting, og vår lokale gjenvinningsstasjon er et glitrende tilbud!

Powered by Labrador CMS