RYDDET OPP: Bildet til venstre er fra tidligere denne uken, mens bildet til høyre er etter at Viken Kollektivterminaler tok ryddejobben.
RYDDET OPP: Bildet til venstre er fra tidligere denne uken, mens bildet til høyre er etter at Viken Kollektivterminaler tok ryddejobben.

Fra dette - til dette

Takket være flere tips til Oppegård Avis er søppelhaugen ved Bestemorstranda ryddet. Nå loves det også bedring på lenger sikt.

Publisert

Vi har i flere artikler de siste dagene skrevet om søppelhaugen ved badeplassen Bestemorstranda. Nå er vi ved reisens slutt.

Det viser seg at de overfylte kassene tilhører adressen Ingierstrandveien 12 - eller Bestemorstua.

Sannsynligvis har søppelkassene blitt overfylt av badegjester fra Bestemorstranda, som har fylt på med søppel, lenge etter at «begeret egentlig var fullt». Det har dermed sett ut som en skikkelig svinesti i det siste, før det i går ble ryddet opp i av Viken Kollektivterminaler FKF, som for øvrig kun drifter bussholdeplassene ved stranden.

Bedre rutiner

Søppelkassene har de dermed ingenting med. Det er det Follo Ren som har, og nå har de blitt enige med Nordre Follo kommune om bedre rutiner.

Virksomhetsleder Gry Larsen i Nordre Follo kommune forklarer:

– Ingierstrandveien 12 eies av Nordre Follo kommune, men leies ut til Oslofjorden friluftsråd. Follo Ren tømmer på denne adressen, og de har fått et godt forslag til løsning ved å endre plasseringen av beholdere. Dette har Follo Ren godkjent. Endringen skjer fra i morgen, og Follo Ren tror denne endringen vil høyne terskelen for at forbipasserende kaster søppel i disse beholderne, skriver Larsen i en e-post til Oppegård Avis.

Opprydningsjobben ble mottatt med glede av en tipser, som har fulgt saken tett:

– Da jeg tok meg en ny tur i ettermiddag (i går red. anm.) oppdaget jeg til min store glede at Viken hadde gjort en kjempejobb med å rydde opp! De har også flyttet søppelkassene til innsiden av gjerdet i nr 12, skriver den anonyme tipseren.

Powered by Labrador CMS