I AKSJON: Hermine Sæther er et superatlent innen fotball.
I AKSJON: Hermine Sæther er et superatlent innen fotball.

– Hemmeligheten er laget

Det unge fotballtalentet Hermine Sæther (14) har noe som ikke alle andre har, hun er en av de beste i landet. Likevel har Kolbotn-jenta føttene godt plantet på jorden.

Publisert

Hermine Sæther startet som keeper på Kolbotn J03, men for omtrent to år siden bestemte hun seg for at hun ville være utespiller. Nå spiller hun som midtstopper, har deltatt på landsdelssamling og er ansett som en av de beste i landet i sin aldersgruppe.

– Det var litt kjedelig å være keeper på laget vårt for jeg fikk jo aldri ballen. Jeg visste at jeg fikk til å spille ute også, så brukte jeg et år på å utvikle meg og fikk spille ute og endte opp der jeg er i dag, sier den ydmyke fotballjenta.

Gode lagvenninner

Sæther er stolt av sine egne prestasjoner, men hun er diplomatisk og reflektert og synes egentlig det beste ved å spille fotball er å være sammen med alle vennene sine. Hun tror hemmeligheten til suksessen ligger i laget.

– Min hemmelighet må nok være at jeg har så gode lagvenninner og at jeg derfor tør å prøve nye ting på trening og i kamp. Jeg føler også det har vært fint å aldri ha blitt presset til å dra på trening, men har trent mye fordi jeg har ønsket å jobbe hardt med fotball basert på mine egne ambisjoner og mål, forteller Sæther.

Og det har gitt avkastning, for landsdelssamling og kretsfotball er kun forbeholdt de beste.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TALENT: Hermine Søther er en jente vi kan vente oss mye fra i årene som kommer.
TALENT: Hermine Søther er en jente vi kan vente oss mye fra i årene som kommer.

Størst med Norway Cup

Sæther sier hun ikke kommer fra noen fotballfamilie og det var nok en tilfeldighet at det ble fotball Kolbotn-jenta bestemte seg for å drive med.

– Vi startet et fotballag også ble det der alle havnet, så ble det større og større. Vi er tre eller fire skoler sammen. Vi er kjent for å spille bra og ha et godt lag og samarbeid, sier Sæther.

Les også: Marthea (16) fra KIL landslagsdebuterte

Det er samholdet som driver det unge talentet, og lagprestasjonene, som å vinne Norway Cup, står høyere i kurs enn egne prestasjoner.

–Det er mye morsommere å vinne sammen med sine beste venninner. Jeg tror i hvert fall nå at jeg setter mer pris på å vinne Norway Cup. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det var å stå med pokalen i hånden, selv om det er stort å komme til landsdelssamling også, sier Sæther.

STORT: Fotballtalentet trekker frem resultatene under Norway Cup som noen av høydepunktene i fotballkarrieren så langt.
STORT: Fotballtalentet trekker frem resultatene under Norway Cup som noen av høydepunktene i fotballkarrieren så langt.

PS! Saken fortsetter under bildet

Et avbrekk

For Sæther er fotball et avbrekk fra hverdagen og en del av «venninnetiden».

– Jeg glemmer alt annet og bare har ett fokus. For meg er fotball gøy fordi jeg har et godt samarbeidene lag hvor alle har rom for å utvikle seg og alle trives. Her har jeg venninnetiden min og ingen er alene, sier hun.

Les også: Basketherrene er klare for andredivisjon

SAMMEN MED LAGET: Her ser du Kolbotns J03, laget hvor Hermine spiller.
SAMMEN MED LAGET: Her ser du Kolbotns J03, laget hvor Hermine spiller.

Jentefotballen i kommunen er godt etablert, og Sæther er sikker på at dette er med på å heve standarden på spillerne.

– Noe av det som har virket mest inn på oss er det utrolig store støtteapparatet vi har, det er nesten litt kultur i Oppegård for at jentefotball er både bra og gøy, sier Sæther.

 

 

Powered by Labrador CMS