TAP PÅ HJEMMEBANE: Kolbotn-damene kjempet hardt i regnværet på Sofiemyr stadion, men det ble tap mot Vålerenga.

Skuffende tap for Kolbotn-damene

Toppseriedamene ligger rett over streken etter sist hjemmekamp mot Vålerenga.

Publisert

Kolbotn – Vålerenga 0-2: Den 16. mai bød på en god mulighet til å ta poeng på hjemmebane mot formsvake Vålerenga IF i øsende regnvær. Det ble dessverre tap for KIL-kvinner i dette nabooppgjøret.

Kolbotn IL tapte 2-0 for Vålerenga IF på Sofiemyr stadion. Serien ga Vålerenga tabellbyks opp fra 8. plass til 5. plass. Nå ligger Kolbotn på 10. plass like overfor nedrykksstreken i Toppserien. 88 tilskuere var på plass under kampen.

Svak start

Det var nesten fryktelig scener for hjemmepublikumet med kun ett minutt spilt. Vålerenga vant et hjørnespark etter kun 30 sekunder. VIFs Stephanie Ann Verdoia slo inn hjørnesparket, og det kom tydelig frem at markeringen til KIL-spillerne var helt borte. VIF-midtstopper Anna Jennie Nordin, som står 179 cm over bakken, var sterkest i luftdullen og dundret ballen inn i tverrliggeren.

Kun fem minutter senere fikk VIF enda et hjørnespark. Verdoia, med sin imponerende dødballfot, vinklet inn enda et farlig hjørnespark. KIL hadde ikke gjort leksa fra forrige hjørnespark. VIFs Johanne Fridlund befant seg helt ledig like utenfor 6-meteren, men headet ballen over mål, utrolig nok. Det er lett å si at KIL burde gjøre det bedre når de forsvarer seg mot defensive dødballer, men laget må iverksette et markeringssystem som hindrer farlige målsjanser som KIL fikk imot seg i dag.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra kampen øverst i saken, og se kampen i reprise i sin helhet på denne siden.

Kom seg

Etter en dårlig start, begynte KIL å få fotfeste på kampen. I 15. minutt noterte VIFs Therese Nielsen seg for kampens første gule kort etter en dårlig takling. Venstre back Marit Bratberg Lund tok frisparket som gikk nesten rett inn i mål. Ballen gikk like utenfor høyre stolpe. Hadde noen av KIL-spillerne fått en bitte liten berøring på ballen, ville det vært 1-0 scoringen.

Vålerenga fikk et nytt hjørnespark i 23. minutt. Kolbotn virket underlegen i lufta under denne kampen. Dødballspesialist Verdoia slo inn enda et herlig hjørnespark. Denne gangen var islendingen Gunnhildur Yrsa Jonsdottir først på ballen, og headet inn 0-1 scoringen til gjestene.

Klar plan

Kolbotn hadde en klar plan om å spille ut av forsvar, men laget må nok jobbe enda mer med dette under fellestreningen, for spillerne i forsvarsrekken ga bort ballen ved noen anledninger.

Etter scoringen spilte KIL merkbart bedre. Dette forbedringen betydde nesten ikke noen ting da kaptein Ina Gausdal ga bort ballen til Fridlund som begynte å løpe mot Aurora Watten Mikalsen, keeperen til KIL.

Mikalsen kom ut av sitt mål, men Fridlund rundet Mikalsen. Nå var det bare å sette ballen i mål. Backen Lund kom tilbake og gjorde en heroisk blokkering i siste liten for å avverge 0-2 scoringen.

Fremragende fotballspiller

Svensken Göransson viste seg som en spiller i egen klasse selv om hun var på tapende lag. Fra 30. minutt var det Göransson-showet. Først driblet hun fra sin kant posisjon forbi tre VIF-spillere helt til målet. VIF-keeperen Michelle Betos sparket ballen ut av spill til hjørnespark.

Fem minutter senere gikk Göransson på en ny løpetur, men ble holdt igjen av VIFs Ellen Wang. Dommeren fikk dessverre ikke denne hendelsen med seg.

Den svenske A-landlagsspilleren trikset sin vei forbi fire Vålerenga-spillere to minutter senere, og vant et nytt hjørnespark. Forsvarspillerne til VIF kunne rett og slett ikke håndtere henne. Fra dette hjørnesparket fikk spiss Juliette Kemppi tak i ballen, men kunne verken få snudd seg eller få kontroll på ballen.

Det sto 0-1 på scoringstavla til pausen.

VIF får pangstart i 2. omgang

Klikk play for å se KIL-VIF i reprise!

I andre 2. omgang kom Kolbotn ut fra garderoben med mål om å få utligningen. Planen om å komme seg i kampen gikk fort opp i flammer. Mikalsen tok utspark, men sparket ballen rett til Nielsen.

Forsvaret til Kolbotn var i mindretall da dansken driblet mot mål, og kom til 1 mot 1 situasjon med Mikalsen. Hun satt ballen i hjørnet nede til høyre, og noterte seg for sin 2. nettkjenning denne sesongen.

Nå sto det 2-0 etter 47 minutter på scoringstavla. Litt ufortjent kan man si.

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se hele kampen i reprise!

KIL med overtak

Etter en rolig periode i ti minutter, gjorde Kolbotn et modig forsøk på å få reduseringen. Göransson var en fryd å se på. Hun vant nok et hjørnespark for hjemmelaget. Kaptein Ina Gausdal ble holdt igjen av Vålerengas midtstopper Nordin da ballen ble slått inn. Det var roper fra minst tre KIL-spillere på straffespark, men dommeren Fatemeh Zangeneh vinket spillet videre. Kolbotn fortsatte å holde trykket oppe. Laget slo gode pasninger, og det var mye flyt i deres spill.

Kampens første bytte kom i 60. minutt da Johanne Fridlund ble tatt av banen for Elise Dana Kreighoff.

KIL lyktes nesten i jakten etter utligningen. I 70. minutt kom backen Lund til venstre side av 16-meteren. Hun bestemte seg for å skjære innover på banen, og fikk til et skudd med sin svake høyre fot. Michelle Betos som sto mellom stolpene til Vålerenga gjorde en brukbar redning fra et strålende forsøk på mål, men ga retur til spiss Juliette Kemppi. Finsken sendte returen over tverrliggeren fra kun 3-meter.

Den burde satt! Det var en sjanse alle fotballspillere drømmer om natta før kamp. Det går nok an å si at Betos forstyrret Kemppi nok idet hun skulle sette ballen i mål.

I de neste ni minuttene viste Vålerenga hvorfor de har sluppet inn kun åtte mål på seks kamper denne sesongen. De sto imot et enormt press fra Kolbotn som hadde stort sett alt ballinnehav, og slo ballen fra kant til kant. KIL klarte ikke å bryte ned VIF som lå ganske dypt på banen nå. Det så ut som VIF var fornøyd med 0-2, og kampen ble dermed sjansefattig. I dette mellomrommet fikk Vålerengas Maren Eithun Hauge det gule kortet fordi hun forsøkte å hindre gjenopptakelse av spillet etter en VIF-forseelse. I 72. minutt.  kom Synne Christiansen inn i stedet for målscoreren Theresa Nielsen.

Siste mulighet

Det kom en siste mulighet for KIL da Tonje Pedersen ble spilt inn i bakrommet i 79. minutt. Pedersen satt fart mot Betos, og kunne egentlig har satt ballen til enten venstre eller høyre for keeperen.

Forsøket gikk dessverre over tverrliggeren. KIL må benytte slike målsjanser bedre hvis de ønsker å vinne flere kamper.

Kolbotn-jenta Tone Bettina Pirisi erstattet Siw Døvle i 82. minutt. Hadde KIL scoret, ville det blitt småskummelt for VIF. Nå la Vålerenga enda mer vekt på å beholde 0-2 ledelsen. Vålerenga prøvde å hale ut tiden ved å løpe ballen inn i hjørnet for at Kolbotn ikke kunne sette opp flere angrep. Da fikk VIF en mulighet til å øke ledelsen til 0-3. Første målscorer Jonsdottir driblet fra venstre hjørnet forbi fire KIL-spillere, og dro til med høyre foten.

Forsøket gikk forbi riktig side av høyre stople for Kolbotn sin del. Innbytter til VIF Krieghoff fikk kampens siste sjanse. Feilvendt fikk hun tak i ballen på kanten av 16-meteren, men hun snudde seg og fikk til et godt forsøk på mål. Forsøket ble blokkert av Pirisi, og ballen gikk ut til hjørnespark.

Sluttresultatet ble 0-2 til Vålerenga. Neste kamp til KIL er på bortebane til Arna-Bjørnar tirsdag den 23. mai, mens neste hjemmematch er lørdag den 27. mai klokken 15.00. Motstanderda er Klepp på Sofiemyr stadion.