Fra grus til kunstgress

TØMTEBANEN: Sommeren 2020 kan det bli kunstgress her.
TØMTEBANEN: Sommeren 2020 kan det bli kunstgress her.

Derfor sa de nei til kunstgress på Tømtebanen

Mens fotballfolket jubler over den nye kunstgressbanen de kan få på Tømtebanen, er flere opposisjonspolitikere skeptiske til nye bevilgninger.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har nylig skrevet om fellesforslaget fra Høyre og KrF om å utvide kunstgressprosjektet på Tømtebanen fra to 7-er til en 11-er fotballbane.

Onsdag forrige uke ble forslaget vedtatt i formannskapet med fem (H, KrF) mot fire stemmer (Ap, V, MDG). Det endelige vedtaket kommer mandag 10. desember når saken skal behandles på nytt i kommunestyret.

Les også: Grønt lys for ny kunstgressbane

Skeptisk til nye investeringer

Gruppelederen for Oppegård Venstre, Inger Johanne Bjørnstad, begrunner sin nei til saken med at budsjettforslaget fra rådmannen var allerede sprengt og at det ikke fulgte med forslag til å redusere noe som helst.

– Det er allerede lagt inn behov for investeringslån på over 2 milliarder kroner frem til 2022, eller 500 millioner kroner per år. I samme planperiode er det anskueliggjort et samlet driftsresultat med et underskudd på 100 millioner kroner. Da kan man ikke bare komme med nye investeringer til titalls millioner uten at det er lovpålagt. I så fall bør man si hva som skal reduseres. Men det er jo snart valg, sier hun.

Les også: Må spare 184 millioner på fire år

– Kommer til å støtte

Gruppelederen for Oppegård Arbeiderparti, Merete Bellingmo, er også bekymret for kommuneøkonomien. Hun ønsker å forankre en støtte i partiet i kunstgress-saken før den skal behandles i kommunestyret i desember.

– Vi måtte vente med å støtte denne saken fordi vi ikke visste om prosjektet før behandlingen i formannskapet. Vi må ta det opp med gruppen når det gjelder finansieringen av prosjektet. Prosjektet er veldig bra, så jeg tror nok vi vil komme til støtte det i sluttbehandlingen i kommunestyret, sier Bellingmo.

– Illevarslende

Gruppeleder for Oppegård MDG, Jens Nordahl, sier det er illevarslende at både Oppegård og Ski tømmer desperat sparegrisene sine før kommunesammenslåingen om ett år. Han understreker at rådmannen varsler alvorlige økonomiske problemer i Nordre Follo, problemer som vil resultere i reduserte kommunale tjenester fordi den økonomiske bærekraften ligger an til å bli vesentlig svekket.

– Både Ski og Oppegård bygger i et enormt tempo om dagen. Det ville vært meningsløst om Nordre Follo arver masse flotte bygg og anlegg man ikke har råd til å drifte fordi økonomien knekkes av renter og avdrag, sier han.

Skal snu i saken

– Det er ikke mer enn to uker siden Høyre, Frp, Ap, KrF, Sp, Pensjonistpartiet og Venstre serverte valgflesk her i Oppegård Avis ved å love at det ikke skulle bli eiendomsskatt i Nordre Follo. Med dette som bakteppe kan ikke MDG øse ut penger til ethvert tiltak, før vi har satt oss nøye inn saken, sier Nordahl.

Han påpeker at forslaget om kunstgressbanen ble lagt frem av Høyre og KrF i selve formannskapsmøtet onsdag forrige uke.

– Vi hadde ikke hørt noe om dette forslaget før møtet startet. Imidlertid har jeg brukt helgen til å lete frem kompenserende budsjettkuttMDG kommer derfor til å stemme ja til kunstgressbanen når saken skal opp i kommunestyret i desember.

Powered by Labrador CMS