GIR ALT: Talentet fra Kolbotn gir aldri opp og synes det er
GIR ALT: Talentet fra Kolbotn gir aldri opp og synes det er "sykt" morsomt med fotball.

Marthea Meier unna motstanderne

Sofiemyr-jenta Marthea Meier (15) har nylig blitt tatt ut i landslagstroppen for J16.

Publisert

For et talent! Marthea Meier (15) er ustoppelig på banen, og den 4. - 11. april reiser den talentfulle Kolbotn-spilleren til Polen for å vise hva hun er god for.

Matche de beste

Midtstopperen Marthea Meier har lenge visst at hun var god, men å bli tatt ut til landslaget J16 var likevel både stort og overraskende.

– Jeg ble utrolig glad, jeg hadde ikke tenkt på det så mye, og jeg har fått ekstremt mange meldinger og gratulasjoner når jeg møter folk. Det er utrolig kult, man føler seg litt spesiell, sier Meier.

Les også: Lasse Wardenær (OI): – For meg er Fair Play grunnleggende i all fotball

Den 4. -11. april braker det løs i Polen. Meier, som til vanlig spiller på juniorlaget til Kolbotn er spent, men selvsikker.

– Jeg er ganske spent. Jeg tror det blir veldig morsomt å møte nye folk man ikke har møtt før og få nye venner. Jeg tror at hvis jeg har noen gode dager i Polen så kan jeg matche de beste, sier Meier.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FORNØYD: Kolbotn-spilleren er fornøyd med landslagsuttak.
FORNØYD: Kolbotn-spilleren er fornøyd med landslagsuttak.

Støttespillere

Fotballeventyret begynte da Meier var seks år, og hun begynte fordi begge foreldrene var opptatt av sporten.

– Jeg begynte med fotball fordi mamma og pappa hadde lyst at jeg skulle starte og pappa hadde så lyst til å være trener for laget. Så meldte alle vennene mine seg på også ble det en skikkelig bra gjeng, sier Meier

Hun trekker frem foreldrene sine som de største støttespillerne og er glad for at de har forståelse for det hun driver med.

– Jeg synes mamma og pappa har vært veldig viktige, begge spiller fotball, de vet hvordan det er å være slitne og sånn. Også har pappa vært trener for meg hele veien. Han har gasset meg på og sagt ting jeg må gjøre bedre og sånn.

Les også: Uheldig tap for KILs A-lag i serneåpningen

Samtidig har det ikke alltid vært like lett å ha pappa som trener.

– Det har vært litt frustrerende noen ganger når han sier ting som er for å gjøre meg bedre, men han har kommet med negative ting og jeg heller vil ha positive ting, ler Kolbotn-spilleren.

GOD PÅ PASNINGER: Marthea Meier (16) har sin styrke i dueller, men har også en sterk pasningsfot. Nå er hun tatt ut i landslagstroppen for J16.
GOD PÅ PASNINGER: Marthea Meier (16) har sin styrke i dueller, men har også en sterk pasningsfot. Nå er hun tatt ut i landslagstroppen for J16.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Satser på A-laget

Nå spiller Meier fordi det er morsomt, og målet på sikt er å komme på A-laget, helst Kolbotn sitt A-lag.

– Jeg spiller fotball fordi det er så sykt morsomt. Det er så sykt morsomt å vinne og ta dueller, også er det veldig deilig å føle at man er i god form og mestrer ting, sier hun.

Hun tror hun har blitt så god fordi hun aldri har gitt opp.

Les også: Gode prestasjoner på treningsleir i Sverige

– Helt fra starten har jeg vært litt bedre enn ganske mange og det har ført til at jeg har mestret ting. Det har ført meg til at jeg ville fortsette å spille og utvikle meg hele tiden. Jeg tror jeg har blitt god fordi jeg aldri har gitt meg, men fortsatt å prøve når jeg ikke får det til, sier Meier.

Nå trener 15-åringen seks ganger i uken, men synes ikke det går på bekostning av andre ting.

– Det er ofte det er en bursdag jeg går glipp av eller aktiviteter i helgene, men det går helt fint, sier det målrettede fotballtalentet.

Powered by Labrador CMS