SESONGDEBUTEN UTSATT: Vibeke Engen (18) har ennå ikke sesongdebutert. Hun var på junior NM i Kristiansand, men sykdom gjorde at hun ikke konkurrerte i sørlandsbyen.
SESONGDEBUTEN UTSATT: Vibeke Engen (18) har ennå ikke sesongdebutert. Hun var på junior NM i Kristiansand, men sykdom gjorde at hun ikke konkurrerte i sørlandsbyen.

Langt for lite

Vibeke Engen skulle sesongdebutere på junior NM i Kristiansand denne helgen. Oppegård-jenta var på plass i sørlandsbyen, men så ble hun dårlig.

Publisert Sist oppdatert

– Skikkelig surt, konstaterte hun.

Den skadeforfulgte Oppegård-jenta har av ulike grunner ikke konkurrert denne sommeren. Mange av de store stevnene er avlyst på grunn av koronaen. Heller ikke i helgen ble det sesongdebut.

– Jeg ble syk like i forkant av spydfinalen, og valgte å trekke meg, sier Vibeke som var på plass i sørlandsbyen.

– Vibeke har trent bra, og vist stigende form den siste uken, beklager trener Pål Berntsen.

– Dette er neppe alvorlig, men nok til at jeg utsatte min sesongdebut, sier talentet.Hun vant både jenter 17 og U-20 NM i fjor.

I år konkurrerer hun som yngst i 18-19.Vibeke har pers på 45,09 med seniorsspydet. Gullet i helgen gikk på 47,34. Sølvet på 38,35. Midt mellom her ville trolig Vibeke plassert seg. Kaja Mørk Pettersen som vant i Kristiansand er året eldre enn Vibeke. Hun var skadd på junior-NM i fjor.

– Når jeg var helt frisk i sommer var jeg rundt 50 meter på trening. Den siste uken før avreise lå jeg på rundt 45 meter, forteller hun.

Flyttet til Strømmen

Vibeke har det siste året bodd på Strømmen.

– Det er her jeg trener, og det er her treneren min bor, sier Vibeke som går på skole i Oslo.

– For å gjøre hverdagen lettere har jeg valgt denne løsningen. Med daglige treningsøkter på stadion her oppe, og vekttrening på Lørenskog er dette langt mer praktisk, sier hun.

– Vibeke har stort potensial. Denne sommeren har hun slitt med akillesen. De fleste spydkastere har problemer med albuen, det har heldigvis ikke Vibeke, sier trener Berntsen.

Mye å forsvare

Vibeke slet en del med skader i fjor også. Hun har de siste årene deltatt både på ungdoms OL i Baku i 2018 og U-18 EM i fjor.

– Jeg har tatt kravet til de internasjonale mesterskapene de siste årene, men det er klart at jeg nok hadde hatt en bedre pers om jeg hadde fått trent mer regelmessig uten stadige avbrudd og skadepauser, sier Oppegård-jenta.

Som Oppegård sin store spydkaster Trine Hattestad spilte Vibeke håndball i moderklubben. Hun drev det ikke like langt som Hattestad med lærkula.

– Trine er en legende. Jeg var litt for ung til å kunne følge hennes bravader, men Trine har alltid vært et forbilde for meg, sier Vibeke som ga seg med håndballen for et par år siden.

Powered by Labrador CMS