ALLTID ENGASJERT: Stephanie Rehn er en av ildsjelene i Friskis & Svettis på Sofiemyr. I år fyller treningstilbudet 20 år!

20 år og fortsatt like sprek

Friskis & Svettis har jubileum i år, og det skal feires!

Publisert

Oppegård er full av treningstilbud av alle slag, men Friskis & Svettis er noe helt spesielt, skal vi tro Stephanie Rehn daglig leder i F&S Oppegård.

– Det er en helt spesiell stemning i salen her under trening. Her handler det ikke om hvor fjongt og dyrt det skal være. Dette er et lavterskeltilbud hvor alle kan finne en plass. Det er ingen krav om dyrt treningsutstyr eller lignende. Det handler kun om gleden i å komme seg i form, og veldig sosialt er det også, sier hun engasjert.

Frivillig

Noe annet som er unikt med senteret kontra andre lignende tilbud, er konseptet bak.

Les også: Pekka Lundefaret åpner treningssenter i bankbygget

55 funksjonærer stiller opp med mellom 70-100 dugnadstimer per uke for at 500 mennesker kan trene 30 forskjellige timer fire forskjellige steder i kommunen. Dette konseptet har fungert i 20 år og trekker til seg mange som vil bli med og være en del av dette felleskapet hvor smil og glede er lønnen for både trening og jobb.

Les også: Finn tilbake til vårformen med Elixia

– Medlemskontigenten er også svært lav, som gjør at det blir tilgjengelig for flere. Dessutten går pengene som kundene medlemmene  betaler inn direkte tilbake til apparater og til annet som det er behov for. Det er ingen profitt som går tilbake til et stort selskap. I tillegg er det lokale instruktører som alle har en felles glede i det å fomidle treningsglede til andre, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

MYE FOLK: Den lille treningssalen på Sofiemyr er full av folk hver uke, og rundt 500 treningsglade er medlemmer i idrettslaget Friskis & Svettis.

Mye historie

Det er mye treningshistorie som ligger i gangene i lokalene på industrifeltet på Sofiemyr. Siden 1998 har tidene endret seg og det har kommet mange flere tilbud på markedet, men det er noe unik med Friskis & Svetis sin treningsideé som gjør en forskjell. Idrettslagets visjon om å tilby trening med Glød&Glede viser kanskje hva dette handler om.

– Treningene skal inspirere til mer eller regelmessig trening. Derfor setter vi fokus på inspirasjon, kvalitet og individualitet. Alle timer er forskjellige å får et preg av instruktøren som lager timen. Det er lett å følge med, og vi er spesielt opptatt av at alle skal kunne henge med ut fra sine forutsetninger allerede fra første time, sier Rehn.

Les også: Pekka Lundefaret åpner treningssenter i bankbygget

I tillegg trekker hun frem mulighetene for å trene sammen med hele familien, og at det er sommeråpent.

VARIERT: – Vi har noe for alle på programmet, sier Stephanie Rehn.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Feires

Når senteret idrettslaget nå fyller tyve år, skal det selvfølgelig markeres.

– Vi skal blant annet ha to litt større jubileumstreninger hvor alle kan komme, og det blir aktiviteter både her på senteret og på brannstasjonen. Det blir også en stor jubileumsfest i oktober, og så skal vi ha en flere treningskonkurranse hvor man kan vinne gullbilletter til jubileumsfesten, som skal avholdes på Quality Hotel Entry på Mastemyr, sier hun.

Les også: Pekka Lundefaret åpner treningssenter i bankbygget

Håpet er også at enda flere skal oppdage tilbudet i jubileumsåret.

– Vi har hatt en stabil medlemsmasse i mange år, men håper selvfølgelig på at flere vil oppdage oss, og hvor godt og fleksibelt vårt tilbud er, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS