ÅPNER DØRER: Dag Johnsrud (65) fra Tårnåsen håper mange stikker innom Røde Kors-huset førstkommende tirsdag.

Ønsker alle velkommen

I morgen kveld åpner Oppegård Røde Kors dørene og inviterer alle til åpen dag.

Publisert

– Vi håper mange ungdommer og unge voksne stikker innom oss tirsdag 18. september mellom klokken 18:00 og 21:00, sier Dag Johnsrud (65) fra Tårnåsen.

Han har vært leder for Oppegård Røde Kors de siste to årene, og synes det er givende og lærerikt.

– Vi har behov for flere hender til flere aktiviteter, blant annet besøksvenner og flyktningguider, sier 65-åringen.

Gratis og åpent for alle

På åpen dag blir det konkurranser med premier, underholdning og enkel servering. I tillegg vil de som stikker innom få anledning til å bli kjent med Oppegård Røde Kors.

Arrangementet er gratis og skal holdes i Røde Kors-huset i Holteveien 2 på Kolbotn.

– Vi setter også i gang en fotokonkurranse som vil gå frem til arrangementet med tema «Ungt samhold i Oppegård». Sammen med Kolbotn fotoklubb vil vi kåre vinner av fotokonkurransen 19. september, sier Johnsrud.

Ønsker du å være med i konkurransen, må du laste ned bildet på Instagram og tagge det med #oppegardrk.

– Målsettingen med åpen dag er å spre kunnskap om aktivitetene vi tilbyr for unge beboere i vår kommune samt å rekruttere flere frivillige. Alle er velkomne, men hovedfokus vil være på våre Kompis-aktiviteter, som er et tilbud for ungdom opp til 30 år, sier Johnsrud.

– Vær litt kompis

Kompis er en aktivitet i Røde Kors Ungdom som søker å sikre at enslige mindreårige og unge flyktninger blir godt inkludert i sitt miljø. Dette gjøres ved å danne kompisgrupper som består av norsk ungdom og flyktningungdom.

Ifølge Johnsrud har de behov for etniske norske ungdommer.

– Vi har hatt opptil 26 ungdommer på kompiskveldene våre, men 60 til 70 prosent av dem som kommer har utenlandsk bakgrunn. Vi har ungdommer fra Uzbekistan, Somalia, Sudan, Etiopia og Syria, sier Røde Kors-lederen.

20 prosent ensomme

Johnsrud er bekymret for den siste ungdata-statistikken som viser at hver femte ungdomsskoleelev i Oppegård er plaget av ensomhet.

– I Oppegård er det mange ungdommer som føler seg ensomme. De må vite at vi holder dørene åpne for dem og håper at de benytter seg av kompis-tilbudet hos oss. Gjennom våre aktiviteter kan de få et nettverk og nye venner. Erfaring fra frivillig arbeid er alltid fint å ha på CV-en, påpeker han.

Ni kompiskvelder

Denne høsten tilbyr Røde Kors kompiskvelder følgende datoer: mandag 17. september (fotokurs med Kolbotn fotoklubb), torsdag 20. september (filmkveld), torsdag 4. oktober (beach-volley- og fotballturnering), torsdag 18. oktober (tur til Rush-parken), fredag 2. november (hyttetur til Stallerudhytta), torsdag 8. november (bowling), torsdag 15. november (retro videospillkveld), tirsdag 4. desember (klatreintrokurs med Kolbotn klatreklubb) og torsdag 13. desember (juleavslutning med Røde Kors Akershus).

Frivillig arbeid i 8.174 timer

Oppegård Røde Kors har per i dag 130 frivillige i alderen fra 16 til rundt 80 år. I fjor ble det registrert hele 8.174 timer på humanitært, frivillig arbeid.

– I tillegg kommer aktiviteten til våre ungdommer, som ikke registrerte timer. Hjelpekorpsets utrykninger og aksjoner er heller ikke medregnet, og kommer i tillegg til dette, sier Johnsrud.

Han sier ambulansen var ute på totalt 64 oppdrag, donortjenesten hadde 7 utrykninger og ambulansescooteren rykket ut til 5 oppdrag.

– I sum er dette en innsats vi er stolte av, selv om vi må erkjenne at behovet er større, sier Røde Kors-lederen.

Les også: Fredsforkjemperen Robert Mood

Powered by Labrador CMS