HERLIG GJENG: Å spinke, spare og jobbe hardt for opplevelsen, lønner seg alltid. Det fikk Kolbotns G15 erfare, for deres harde arbeid både på og utenfor banen, sikret gjengen jerlige opplevelser både på og utenfor banen i Kroatis.

Storkoste seg i Kroatia

Fire års sparing ga en herlig opplevelse for KILs G15.

Publisert

Etter fire år med sparing kom endelig turen til Makarska, Kroatia for KILs G15 (G2001), hvor den 16. internasjonale håndball-turninger ble arrangert i tiden 26.-30. juni. Det ble fem tøffe kamper mot lag som stort sett besto av G16.

Guttene har deltatt på dugnader og avholdt flere kakelotterier for å samle penger til en felles utenlandsturnering. Det ble tidlig bestemt at laget skulle til Makarska som ligger litt sør for Split i Kroatia.

G18 har tidligere representert KIL i denne turneringen.

Blant de yngste

Vi var blant de yngste lagene i gruppen G15/16, og møtte lag fra Ungarn, Bosnia og Slovenia. Vi merket raskt at dette var gutter som var fysisk sterkere og spilte mye tøffere forsvarsspill enn det vi var vant til fra serien hjemme i Norge.

KIL viste ingen respekt for dette, og tettet godt igjen i forsvar. Selv om vi var bedre teknisk enn motstanderne ble det noen knepne tap.

Guttene lært mye forsvarsspill som de forhåpentlig vil videreføre i kommende sesong.

DEILIG OG VARMT: Mange av kampene foregikk utendørs, noe som kan være litt av en test på gress i mange varmegrader.

Varmt og godt

Turneringen i Makarska er en internasjonal turnering med mange lag fra flere nasjoner. I tillegg de som allerede er nevnt var blant annet Sverige, Polen, Litauen, Tsjekkia, Østerrike og Serbia representert. Norge stilte med hele ti lag. Med temperatur på over 30 grader var det godt at det ikke var mer enn en kamp (2x15 minutter) per dag.

Turneringen gjennomføres i den lille kystbyen Makarska med kort vei til idrettsanlegg, sentrum, havn, markedsplass og ikke minst strand med mange vannsportaktiviteter, noe som gjorde at dette også ble en sosial uke for laget og familiene.

Powered by Labrador CMS