TRIPPELT BREKK: Elisabeth Gullner og Evy Reimers Arnestad hadde innbrudd i sine forretninger natt til lørdag 24. februar. Tyvene kom seg til andre etasje i Sentrumsbygget, og stjal fra klesbutikken Gullfugl, klokkebutikken Treklokker og PPT-tjenesten. – Veldig ubehagelig, sier alle tre.

Innbrudd hos Gullfugl

Klesbutikken Gullfugl AS i Sentrumsbygget hadde ubudne gjester i helgen.

Publisert

Natt til lørdag 24. februar brøt en gjeng tyvepakk seg inn i Sentrumsbygget på Kolbotn. 

En av dørene ble knust, og herfra har de kommet seg inn i 2. etasje i bygget, hvor blant andre strikkebutikken Gullfugl holder til. 

Les også: Innbrudd på GreverudTorget

– De har knust døren ved å visst nok sparke inn glasset. De har rotet mye, og etterlatt seg tyvegods i gangen. De fikk med seg noe elektronikk og noen produkter fra butikken, deriblant noen kjoler, sier daglig leder Elisabeth Gullner. 

Saken fortsetter under bildet. 

Ikke ute etter produktene

KNUSTE DØREN: De skal visstnok ha sparket inn døren, i følge politiet. En reperatør var allerede på plass mandag formiddag for å skifte glass i døren. Gullfugl AS selger strikkeplagg. 

Tyvene må ha lett i mørket og unngått å skru på lyset, for Gullner forteller om et kaotisk åsted. De var åpenbart ikke hovedsakelig ute etter produktene, for det de fikk med seg av størst verdi, var det elektroniske.

– De tok med seg iPhonen min og betalingsterminalen. Nå jobber jeg med å få sperret telefonen, sier hun. 

Les også: Nå ryddes snøen vekk!

Grunnen til at de har tatt telefon og kortterminal, skal vi tro innehaverne og politiet, er at det er såkalt lett omsettelig utstyr, altså ting man kan selge på markedet og få rask fortjeneste. 

KAOS: Slik etterlot tyvene åstedet.

– Det er ekkelt og opprivende

Tyvene hadde ikke utført noen nevneverdig vandalisme, annet enn å sparke inn døren, rote og stjele. Mye fikk stå i fred. 

Men å få en slik beskjed på en lørdag er ikke noe hyggelig, og det ble mye opprydningsarbeid på Gullner. 

Les også: Endelig beltehelter

– Nei, det er klart det er fryktelig ubehagelig. Det er første gang jeg opplever innbrudd, og det er ekkelt og opprivende. Jeg har vært her i nesten to år, og jeg har følt meg trygg hittil, sier hun. 

TRIPPELT BREKK: Elisabeth Gullner og Evy Reimers Arnestad hadde innbrudd i sine forretninger natt til lørdag 24. februar. Tyvene kom seg til andre etasje i Sentrumsbygget, og stjal fra klesbutikken Gullfugl, klokkebutikken Treklokker og PPT-tjenesten. – Veldig ubehagelig, sier de.

Saken fortsetter under bildet. 

Flere innbrudd på samme sted

Det var ikke bare Gullner som fikk ubudne gjester denne natten. Naboforretningen Treklokker fikk også besøk av tyvene. Det samme gjorde naboen hennes igjen; PPT-tjenesten ble frastjålet flere mobiler, pc-er og nettbrett. 

HEFTIG HELG: Det gikk hardt for seg i Sentrumsbygget natt til lørdag 24. februar. 

– Vi regner med det er de samme tyvene som har vært hos alle tre, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Follo politidistrikt.

Politiet var på stedet på lørdag, sikret spor og opprettet sak.

Powered by Labrador CMS