ENDELIG: Nå blir det både folkemøte og referansegruppe! Og til referansegruppa trengs det ildsjeler: – Jeg oppfordrer folk til å melde sin interesse, om man er en bedrift eller enkeltpersoner. Det viktigste er at man engasjerer seg personlig i saken, og vil ha et rent Kolbotnvann. Vi vil ha et baderent vann til 2023, sier initiativtaker og SV-politiker Håkon Gulbrandsen.

Nå skjer det ting!

– Innbyggerinitiativet og kloakk-saken fikk fart på sakene, smiler Håkon Gulbrandsen (SV).

Etter kloakk-skandelen på kommunestyremøtet på mandag, var engasjementet høyere enn vanlig når det gjalt Håkon Gulbrandsen (SV) sin hjertesak:

å rense Kolbotnvannet.

Han og SV har jobbet målrettet med dette i flere år, blant annet med et stunt på brygga i fjor sommer med sang og kostymer (se bilde).

I april i år dro han i gang en underskriftskampanje som kommunen mottok 2. mai i år, med krav om badevannskvalitet innen 2023.

Saken fortsetter under bildet. 

Folkemøte og referansegruppe

AKSJON: I fjor sommer hadde SV en aksjon på bygga hvor de hadde skrevet sanger kom Kolbotnvannet, og at det burde renses. Nå skjer det endelig ting.

Kravet er ble underskrevet av 483 personer, og så lenge det er over 300 underskrifter, må kommunestyret behandle saken.

Det har nå skjedd, og på tirsdagens møte (19. juni) i Utvalg for miljø og plan (UMP), ble følgende forslag, fremmet Synnøve Kronen Snyen (SV) vedtatt:

Nå forventer vi at det gis penger til reelle tiltak i budsjetthandlingen i høst.

Håkon Gulbrandsen, Oppegård SV

  1. Kommunen inviterer til folkemøte om Kolbotnvannet det opplyses om forurensningene.
  2. UMP oppnevner en referansegruppe med engasjerte innbyggere, organisasjoner og andre interessenter som skal gi innspill til kommunens arbeid med Kolbotnvannet.
  3. Hennes tredje forslag om å utarbeide et handlingsprogram og forpliktende tidsplan i forbindelse med handlingsprogrammet 2019-2022, ble felt.

Innbyggerinitiativ

I tillegg la Jens Nordahl (MDG) til et tilleggsforslag om at om at rådmannen skal informere befolkningen om forurensning som kan være skadelig for folkehelsen. Det ble også enstemmig vedtatt.

NÅ HAR PIPA FÅTT EN ANNEN LYD: I august i fjor ville SV ha med de andre politikerne til å forplikte seg til å rense vannet. Nå har pipa fått en annen lyd... Det er kanskje ikke så rart Nicholas Wilkinson ikke ville bade der.

Les også: Ulovlig fjerning av måkeegg

– Behandlingen denne tirsdagen viser at det er veldig viktig med innbyggerinitiativ som har ført til viktige vedtak. Denne kloakksaken har virkelig gitt en ekstra dimensjon til hele rense-prosjektet. Nå forventer vi et helt nytt taktskifte, og at det gis penger til reelle tiltak i budsjetthandlingen i høst, sier Gulbrandsen.

Fakta om saken

  • I kommunestyremøtet 18. juni kom det frem at kloakk har sluppet ut fra Kolben i ti år.
  • 19. juni ble det fattet vedtak i UMP om å opprette en referansegruppe og ha et folkemøte i forbindelse med rensing av Kolbotnvannet.
  • Rådmannen skal også informere om forurensning som er skadelig for folkehelsen.
Powered by Labrador CMS