FORNØYD: Håkon Gulbrandsen (SV) er kjempefornøyd med responsen så langt, og håper enda flere skriver under for å rense Kolbotnvannet en gang for alle.

Kjemperespons på Kolbotnvannet-aksjon! Håkon nærmer seg målet!

Snart 200 har skrevet under på SV-Håkons aksjon for Kolbotnvannet.

Publisert

I går på oavis.no og i dag i papirutgaven av Oppeård Avis kan du lese om Håkon Gulbrandsen, som har dratt i gang en underskriftskampanje for å sette fokus på en reel og skikkelig grundig handlingsplan for å få renset Kolbotnvannet og gjøre det badbart igjen.

Etter at Oppegård Avis skrev om aksjonen, har ikke responsen latt vente på seg.

Fornøyd

Etter at underskriftskampenjen ble lagt ut på nett og etter aksjonen til Gulbrandsen nede ved Kolbotnvannet i går, har snart 200 skrevet under på oppropet om å gjøre noe med det syke vannet.

Les også: Drar i gang folkeaksjon for Kolbotnvannet

– Vi fikk veldig mange positive meldinger fra folk som hadde sett oppslaget i Oppegård Avis og ønsket å støtte aksjonen. Det var interessant å diskutere løsninger for rensing. Det er klart at det er mange gode forslag til hvordan dette kan gjøres, og interessante observasjoner fra folk. En fortalte at han ved regnskyld hadde sett at overflatevann som ble ledet ut i rør i Kolbotnvannet, fosset opp fra vannflaten. Vannkvaliteten blir selvsagt ikke bedre når vi tillater slik forurensing, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

GRØNT UNDER ISEN: Snart smelter isen på Kolbotnvannet. Da vil det alge-grønne vannet atter en gang komme frem. Det ønskes det nå å gjøre noe med.

Ønsker behandling i kommunestyret

Dersom han får inn over 300 underskrifter, må saken, etter kommuneloven, opp til behandling i kommunestyret. Det er dette som er målet, i tillegg til å samle alle gode, lokale krefter for vannet.

Les også: Store mengder giftalger i Kolbotnvannet

– Dette handler ikke om partipolitikk eller partiforskjeller. Det handler om noe som angår oss alle. Kolbotnvannet kunne vært en perle, og det må en skikkelig plan og en dugnad fra grasrota og opp til topp-politikken på hvordan vi skal få gjort det syke vannet friske. Bidrar vi alle, er alt mulig, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

FORNØYD: Håkon Gulbrandsen (SV) er kjempefornøyd med responsen så langt, og håper enda flere skriver under for å rense Kolbotnvannet en gang for alle.

 

Skriv under her

– Det tar ikke lang tid å engasjere seg i selve aksjonen, men ved et engasjement med bred forankring i folket, og en bred politisk enighet på tvers av politiske interesser, kan vi få til mye, og jeg mener at vi, med fullt fokus, bør kunne gjøre vannet badbart igjen i løpet av noen få år, men da må det tråkkes skikkelig til. Jeg håper folk vil bli med på dugnaden, sier han.

PS! Dersom du ønsker å skrive under på oppropet, trykker du i så fall her!

Powered by Labrador CMS