JULEHILSEN FRA ORDFØREREN: Hanne Opdan har tradisjonen tro skrevet en julehilsen fra ordføreren.
JULEHILSEN FRA ORDFØREREN: Hanne Opdan har tradisjonen tro skrevet en julehilsen fra ordføreren.

Ordførers julehilsen 2022

Kjære deg, leser av Oppegård avis.

Jeg vil rette en varm og hjertelig takk til alle dere som også i 2022 har bidratt til at Nordre Follo er en god kommune å bo og leve i.

Året 2022 var det året koronarestriksjonene vi har levd under i to år ble opphevet. Selv om vi også i fjor kunne ha noen gjester på besøk, er julen 2022 året hvor familie og venner på nytt kan samles og feire jul på den måten mange tradisjonelt feirer julen, - sammen- og i år helt uten restriksjoner.

2022 har også gitt utfordringer, men også nye muligheter. Levekostnadene har økt, spesielt merkes økte matvarepriser, økte drivstoffpriser, rekordhøye strømpriser og stigende renter på alles økonomi. Så vanskelig for enkelte at mange flere enn før rett og slett gruer seg til jul. Det er derfor mange som vil feire en nedskalert jul enten fordi privatøkonomien ikke tillater store utskeielser, eller fordi man føler at det ikke er riktig med store utskeielser når så mange har økonomiske utfordringer.

Takk til frivilligheten

Frivilligheten i Norge er sterk, så også i Nordre Follo. Både organisasjoner og privatpersoner yter en stor innsats for at de som har minst skal kunne få en så god jul som mulig. Det gjør godt å se og oppleve så mye hjertevarme og omsorg. Det blir samlet inn penger, arrangert julemiddager, gaver og mye annet. Sammen med næringsliv og frivillige organisasjoner har kommunen i år tilbudt matposer til jul til de som har behov. Det er flott å gå sammen om et slikt samarbeid, men det er samtidig veldig trist at det er nødvendig.

Invasjonskrigen i Ukraina har ført til at vi har fått flere flyktninger en vi pleier til kommunen. Også for de som har forlatt sitt hjemland og kommer til oss for å søke trygghet, stiller organisasjonene og innbyggerne opp. Mange har åpnet sine hjem, frivillige lag gjør det de kan for å tilrettelegge for flykningene. Ett av mange eksempler er svømmegruppa på Kolbotn som tilbyr svømmeopplæring for flyktninger.

Jeg er stolt og svært glad over det engasjementet mennesker i Nordre Follo viser – tusen takk.

Barnas høytid

Jula er barnas høytid. De aller fleste barn I Nordre Follo vil ha en julefeiring de kan se tilbake på med glede. Familien er samlet til hyggelig feiring og forventningene til pakkene. Samtidig vet vi at det er mange barn som ikke gleder seg til jul og hvor julen en tid preget av ekstra utrygghet. Over 90 000 barn har en forelder/foresatt som sliter med alkohol, ifølge anslag fra Folkehelseinstituttet. Det er mange historier fra folk som i dag er voksne, men opplevde at mamma og pappas alkoholproblemer ble deres problemer i barndommen og oppveksten.

Jeg håper alle som feirer jul sammen med barn tenker over hvordan man drikker rundt barna i julen. Og at voksne tør å ta grep dersom vi ser voksne som drikker for mye rundt barn.

I skrivende stund gir værmeldingene frem mot julen lovnader om en hvit og kald jul. Det gir oss mulighet til også å nyte julen ute, gjerne i den flotte naturen og uteområdene kommunen vår kan by på. Kanskje tar du turen til et av de mange islagte vann og baner, utstyr kan du passe på å låne i BUA før julen setter inn.

Håp og samhold

Julen er også håpets tid. Jeg håper det nye året, som ligger foran oss, kan bringe oss fred – og en mer økonomisk stabil situasjon i Europa – i verden.

Jeg håper julen 2022 blir preget av samhold i familiene og blant venner, men også at det skapes nye vennskap ved å vise at vi bryr oss om hverandre. Vi kan alle føle oss ensomme, og vi kan alle være den ene som gjør en forskjell. Uansett hvem du er, kan du ha en stor betydning for andre.

Vi skal fortsette å være et samfunn der vi har tillit til hverandre, bryr oss om, og tar vare på hverandre.

Jeg ønsker alle en fredfull jul og alt godt for det nye året.

Powered by Labrador CMS