SKOGEN SKAL TYNNES UT: Det blir arbeid i skogen langs lysløypene våre snart, og dette medfører stengning enkelte plasser.

Nå skal skogen tynnes ut rundt lysløypen

Skal gi bedre forhold for skiløpere og gående, men medfører stengning av løypene etter påske.

Publisert

Skiforeningen har fått godkjennelse fra grunneierne i området, og vil i nær fremtid starte hogst/tynning av vegitasjon rundt lysløypa i Oppegård, dvs. fra Fløisbonn i nord, over Grytemyra i syd og ned til pumpehuset ved Tverrveien i vest.

Les også: Her er alltid-oppdaterte skiløypemeldinger og preppemeldinger

– Skiforeningen har sett behovet over lengre tid, men etter en snørik vinter med til dels mye tung snø har behovet forsterket seg. Lysstolper og ledninger er utsatt for mye skade, og ved mildvær er det stedvis mye is og holke der greiner henger ut i løypa.  Det er i dag et også sikkerhetsaspekt hvor skiløperne har problemer med å komme seg ut av løypen når de møter prepareringsmaskinen, opplyser Svein Skrattalsrud i Skiforeningen Sørmatka

Stenges etter påske

Løypen går stedvis over bløte partier, så rydding/utkjøring av trevirke må gjøres mens det er god såle i løypen.  

Løypen stenges derfor i ca. 14 dager med start i uka etter påske.  Skulle det derimot komme et væromslag som gjør at sålen i løypa ikke holder så lenge vil løypen stenges før påske.  

Les også: Her er alltid-oppdaterte skiløypemeldinger og preppemeldinger

– Skiforeningen lager plakater som vil opplyse om grunnen til stengingen. Det vil fortsatt være gode muligheter for å gå fra Golfbanen på Greverud over til syd enden av Grytetjern og videre inn i marka over viltlokket uten å bli påvirket av arbeidet i lysløypene. Vi håper og ber om at skiløpere og turgåere tar hensyn i denne perioden, sier Skrattalsrud.

Powered by Labrador CMS