Jentedagen på Sofiemyr

STORKOSTE SEG: Mange fotballjenter storkoste seg på fjorårets arrangement.

Kick like a Girl!

Lørdag 7. september blir det fotball og moro for over 100 jenter når Kolbotn Fotball kvinner arrangerer sin årlige jentedag på Sofiemyr kunstgress.

Publisert

– Jentedagen er et årlig arrangement som holdes av Kolbotn Fotball kvinner. Her inviterer vi alle jentene våre til fotball og moro, samt at vi alle går bort til Sofiemyr stadion og ser A-laget spille hjemmekamp mot Røa klokken 15:00, sier styreleder for Kolbotn Fotball kvinner, Monica Ottesen (40), som er ansvarlig for arrangementet.

– SPARK SOM ELINE ELLER MARIT: – Vi sier «Kick like a Girl» fordi det skal være en positiv ting, og det betyr å sparke som Eline Hegg (du ser henne på bildet) eller legge frispark som Marit Bratberg Lund, sier Monica Ottesen (40), som er ansvarlig for arrangementet.

Jentedagen starter klokken 12:00 på Sofiemyr kunstgress.

Det blir fotballtrening med juniorjentene og poster med øvelser som jentene skal gjennom.

– Det blir blant annet skytekonkurranse, heading-, en-til-en- og dribleøvelser, sier Ottesen.

100 jenter

Ifølge påmeldingslisten for arrangementet skal det komme rundt 100 jenter mellom syv og tretten år. Trenerne skal også være unge fotballspirer.

– Jentene fra våre egne junior- og rekruttlag skal være instruktører, og de gleder seg mye til å bidra, sier Ottesen.

MÅ GJENNOM FLERE POSTER: Det blir blant annet skytekonkurranse, heading- , en-til-en- og dribleøvelser.

 

– Skal være stolte av

– Jentene som vokser opp på Kolbotn sparker som jenter, og det skal de være stolte av.

Monica Ottesen, styreleder for Kolbotn Fotball kvinner

Videre vil det bli et underholdningsinnslag. Ottesen sier de er heldige å få besøk av instruktører fra Kolbotn Taekwondoklubb. Sistnevnte stiller med et trenings- og inspirasjonsinnslag som underbygger «Kick like a Girl!».

– Vi sier «Kick like a Girl» fordi det skal være en positiv ting, og det betyr å sparke som Eline eller legge frispark som Marit. Vi har alle hørt nedlatende kommentarer som «du sparker som en jente». Å gjøre noe som en jente skal aldri være et skjellsord. Jentene som vokser opp på Kolbotn sparker som jenter, og det skal de være stolte av, sier Ottesen.

Boller og saft

– Underholdningsdelen skal være ferdig rundt klokken 14:30. Deretter går vi bort til Sofiemyr stadion hvor det blir servering av boller og saft, og ser på hjemmekamp mot Røa, sier Ottesen.

Hun sier at etter kampen vil det bli et møte med A-lagsjentene.

Les også: Nå kan barna kjøre idrettsbussen til trening

Powered by Labrador CMS