Kortgått mat

KORTGÅTT MAT: Det var tirsdag 14. januar at Conny Karlsson fant kantareller på Tårnåsen.
KORTGÅTT MAT: Det var tirsdag 14. januar at Conny Karlsson fant kantareller på Tårnåsen.

Fant kantareller i januar

Conny Karlsson (62) fra Tårnåsen ble veldig overasket da han i går fant kantareller i skogen.

Publisert

– Jeg er ofte på turer i skog og mark og pleier å plukke en del sopp i nærområdet, men ikke på denne tiden av året. Jeg ble veldig overrasket da jeg fant kantareller på Tårnåsen, sier 62-åringen, som har bodd på Tårnåsen i åtte år.

TIPSET LOKALAVISEN: Conny Karlsson ville gjerne fortelle om det spesielle soppfunnet til leserne av Oppegård Avis .
TIPSET LOKALAVISEN: Conny Karlsson ville gjerne fortelle om det spesielle soppfunnet til leserne av Oppegård Avis .

Det var tirsdag 14. januar at han stusset over funn av kantareller i et skogsområde på Tårnåsen, i retning mot Prinsdal.

– Det var kanskje et par hekto med kantareller, men de smakte utmerket. Jeg skulle se på en håndballkamp på tv i går, så jeg koste meg veldig med god mat ved siden av. Jeg lagde en smörgås med kantareller stekt på smør, krydret litt med timian og hvit pepper. Det smakte kjempegodt, sier Karlsson, som er opprinnelig fra Åmål i Sverige.

Han sier at da han var på hytte i hjemtraktene for fem år siden, fant han også noen kantareller i skogen i slutten av desember.

– Er absolutt ikke normalt

Soppkontrollør Grete Strømsøe (78) i Follo Sopp- og nyttevekstforening har blitt mildt sagt overrasket da hun hørte om funn av kantareller på Tårnåsen.

– Er det sant? Det er absolutt ikke normalt. En venninne av meg har nettopp fortalt meg om funn av kantareller i Flåtestadskogen nå i januar. Det er helt utrolig, sier Strømsøe, som også bor på Tårnåsen.

Hun frykter at den milde vinteren fører til at blomster og planter tror at det er vår, og skal sette knopper allerede nå.

– Flora og fauna er vant til en pause på vinteren. Det skal bli spennende å følge hvordan dyr, planter og sopp reagerer på den milde vinteren, sier 78-åringen.

Powered by Labrador CMS