SPREK: Karin Gabrielsen (58) er usedvanlig sprek - og energisk! Hun sykler til jobb hver eneste dag, som er i Helsedirektoratet i Oslo. – Det er god trim, og turen er på en halvtime hver vei. Men hun har fått kjenne hvordan det er å være syklist blant bilene. – Jeg har flere ganger holdt på å bli klemt mellom en trailer og fjellveggen, sier hun, og oppfordrer bilene til å vise hensyn, samtidig som syklistene skal gjøre det samme.

Kraftfulle Karin

– Jeg har bare skiftet dekk én gang, sier hun og ler. Karin Gabrielsen (58). Men hun har syklet Lillehammer - Oslo hele 20 ganger!

At man blir roligere med årene, stemmer ikke for Karin Østerbø Gabrielsen. 58-åringen trener som aldri før, og holder energi og helse på topp. Hun er den eneste kvinnen i Norge som har syklet den lille styrkeprøven fra Lillehammer til Oslo 20 ganger, og har ikke tenkt å gi seg der.

Les også: Josef fikk proffkontrakt

– Ingen trening? Nei, er du gal! Jeg skal være med på halvmaraton i Oslo i september, så nå skal jeg begynne å løpe, sier hun og smiler.

192 kilometer

Vi sitter på trappen utenfor Sørensens sykler på Kolbotn, hvor hun har vært utallige ganger. Solen varmer, og snart skal hun sykle de 192 lange kilometerne fra Lillehammer til Oslo. Målet er å komme i mål før seks timer har gått, det betyr at de må ligge i omtrent tretti km/t gjennomsnittsfart for å klare det. Vi hopper noen dager frem i tid, og løpet (som var lørdag 16. juni) er ferdig:

Hvordan gikk det?

– Det gikk veldig bra! Målet var seks timer og vi kom inn på 5.59.34, forteller hun til Oppegård Avis over telefon etter løpet.

26 sekunder! Det er margin, det.

 

– Helse er jo det viktigste. Etter et glass rødvin da.

Karin Gabrielsen (58), syklist

– Det gikk ganske fort og vi hadde sterk motvind. Heldigvis var det fint vær. Vi var åtte stykker som fulgte hverandre til mål uten punktering eller skader. Og så fikk vi champagne da vi kom i mål, sier hun.

Den beste tiden de har syklet på, er 5 timer og 28 minutter, men da var med medvind og sol og mange flere som kunne dra lasset.

Saken fortsetter under bildet. 

STERKT: Her er Karin (midt i bildet i blå trøye) og resten av gjengen i full fart på vei mot Oslo.

Ikke bare sykling

Den spreke dama er fra Nordstrand, men har bodd på Ingieråsen de siste 30 årene med sin mann Terje Gabrielsen.

– Det er han som er teknikeren min, jeg kan ikke fikse noe på sykkelen min selv! Heldigvis er det en servicebil langs løypa vi kan ringe hvis noe skjer. For jeg har bare skifta dekk én eneste gang, ler hun.

Les også: Da Kolbotn farget Arvika blå

Gabrielsen ble med det den eneste kvinnen noen gang som har syklet og fullført Den Lille Styrkeprøven 20 ganger - og rittet i seg selv har vært arrangert 22 ganger siden 1997. Men det har ikke alltid vært sykling for Gabrielsen. Hun er tidligere norgesmester i tennis, har slått den signalgule ballen siden hun var 14 år, og spilte aktivt og var trener til midten av trettiårene. Men så kom mannen hennes hjem med en sykkel en dag i 1991.

SYKLIST: Hun sykler mye med de andre fra Kolbotn Sykkelklubb, og snakker om hvor viktig det er å finne trening som er gøy.

Saken fortsetter under bildet. 

Og borte var hun

– Det var en racersykkel som jeg hadde arvet. Mannen min måtte holde sykkelen de første gangene, jeg var skikkelig ustødig. Men så fikk jeg taket på det, og borte var jeg, sier hun lurt.

Siden har hun sittet på setet.

Les også: Den 20. styrkeprøve

– Det er en frihetsfølelse. Jeg forsvinner i en annen verden når jeg sykler. I tillegg er det morsomt, gir god helse og så er det sosialt fordi jeg er med i Kolbotn sykkelklubb. Det vil si, god helse så lenge du holder deg på setet, sier hun og ler.

Helse først

DAMER I TETEN: Marit Jørgensen, Karin Gabrielsen og Winnie Dragnes kom i mål, og har syklet denne løypa flere ganger.

Mange kjenner henne kanskje igjen fra spinningstimene på Kolbotn som nå heter SATS Elixia hvor hun har hatt spinning i hele 17 år, men har en liten pause derfra nå. Nå jobber hun i Helseetaten, men er sykepleier i bunnen. Da er det kanskje ikke så rart at hun er opptatt av å ta vare på seg selv.

– Helse er jo det viktigste. Etter et glass rødvin da, ler hun.

Saken fortsetter under bildet. 

Kort om Styrkeprøven og Karin

  • Den Lille Styrkeprøven er Lillehammer - Oslo (192 km). Dette er den mest populære distansen. Den heter også Pegueot Grand Prix.
  • Den Store Styrkeprøven er Trondheim - Oslo (543 km).
  • Det finnes flere distanser enn dette.
  • Var 15.-17. juni i år.
  • Karin Gabrielsen (58) fra Ingieråsen syklet med flere fra Kolbotn sykkelklubb.
  • Klubben har vært med på rittet i flere år, og i fjor syklet de for Kreftforeningen.
Powered by Labrador CMS