KOSTE SEG I SVERIGE: Kolbotns spillere koste seg på treningsleir og fikk bryne seg på mye i Eskilstuna.
KOSTE SEG I SVERIGE: Kolbotns spillere koste seg på treningsleir og fikk bryne seg på mye i Eskilstuna.

Gode prestasjoner på treningsleir i Sverige

Kolbotn-jentene ladet opp foran sesongen med treningsleir i Eskilstuna. Det ga gode resultater og en nyttig gjennomkjøring foran sesongstart.

Publisert

Hele juniorgruppen til Kolbotn var i helgen på treningsleir til Eskilstuna. Søndag møtte Kolbotn Eskilstuna til treningskamper, og de norske jentene imponerte stort i Sverige.

Eskilstuna er ikke en hvilken som helst klubb innen kvinnefotball, og klubben har et seniorlag som spilte Champions League så sent som i fjor. Men Eskilstuna har også et av Sveriges aller beste juniorlag, melder kolbotnkvinnefotball.no

J19 med fantastisk prestasjon

Eskilstuna vant den landsomfattende J19-serien i Sverige i fjor og er et lag som stort sett består av svenske landslagsjenter. Det så imidlertid ikke ut til å skremme Kolbotn-jentene som allerede fra start gikk i strupen på de teknisk gode Eskilstuna-spillerne. Kolbotn ledet både 1-0 og 2-1, men et mål på overtid sørget for at lagene gikk til pause med 2-2.

I AKSJON: Kolbotn-jentene imponerte i Sverige.
I AKSJON: Kolbotn-jentene imponerte i Sverige.

Både spillerutvikler Solveig Gulbrandsen og juniortrener Thomas Østvold var imponert over den første omgangen, melder kolbotnkvinnefotball.no

- Jentene leverte en svært solid første omgang, og vi burde strengt tatt ledet til pause. Vi hadde en intensitet i spillet vårt som man sjelden ser på juniornivå, og jeg fryktet at vi ikke skulle levere en like god andre omgang. Den frykten var imidlertid ubegrunnet – jentene leverte bunnsolid i andre omgang også, sier Østvold.

Østvold tar sjelden munnen for full, og andre omgang kan trygt kalles bunnsolid. Kolbotn scoret nemlig ytterligere tre mål, mens de svenske jentene etter hvert måtte innse at slaget var tapt. Med seier 5-2 kunne fornøyde spillere og trenere fornøyd konstatere at Kolbotn har jenter som kan spise kirsebær med de store.

– Denne prestasjonen var rett og slett imponerende, sier Solveig Gulbrandsen, og legger til:

TAKTIKKEN DISKUTERES: Gjennom hele helgen ble mange ting perfeksjonert foran årets sesong.
TAKTIKKEN DISKUTERES: Gjennom hele helgen ble mange ting perfeksjonert foran årets sesong.

– Eskilstuna er et svært godt juniorlag.

Les også: Marthea (16) fra Kolbotn på landslaget

– Akkurat som Kolbotn manglet de to spillere som var på J17 landslag, men jeg så at de brukte jenter som er i a-lagstroppen. At vi i Kolbotn faktisk var bedre enn dette laget, var en veldig oppløftende beskjed å få. Spesielt gledelig var det å se at vi matchet de svenske jentene en mot en. Jeg gleder meg til å jobbe videre med disse spillerne, avslutter Gulbrandsen.

J16 var bunnsolide

Tidligere på dagen var også Kolbotn J16 i aksjon mot Eskilstuna. Kampen ble en svært jevn batalje som til tross for store sjanser, endte 0-0.

Trener Morten Keiserud var fornøyd med uavgjort mot en god motstander.

– Vi møtte et lag som var fysisk robuste og med gode ferdigheter. Det var litt surt at vi ikke klarte å sette noen av sjansene vi skapte, men uavgjort var vel et rettferdig resultat. Alt i alt var dette en flott avslutning på en strålende treningsleir i Eskilstuna, forteller Keiserud.

LOVENDE: Ut fra hva det rapporteres fra treningsleiren, kan vi vente mye av disse jentene i årets sesong.
LOVENDE: Ut fra hva det rapporteres fra treningsleiren, kan vi vente mye av disse jentene i årets sesong.

PS! Saken fortsetter under bildet

– Nyttig gjennomkjøring

Kolbotn fikk også en veldig nyttig gjennomkjøring mot Eskilistuna søndag. Svenskene var spillemessig hakket bedre enn Kolbotn, men Kolbotn holdt stand lenge!

Kampen på Tunavallen stadion endte med tap 2-0 for Kolbotn, men til tross for tap, var det positive ting å ta med seg hjem til Kolbotn. Eskilstuna har ambisjoner om å hevde seg i Champions League, men de teknisk gode svenskene slet med å spille seg til sjanser mot et hardt arbeidende Kolbotn-lag. Etter en omgang der svenskene hadde ballen klart mest, gikk lagene til pause med stillingen 0-0.

Nullen sprakk

GOD TRENING: Turen til Eskilstuna var nyttig for jentene.
GOD TRENING: Turen til Eskilstuna var nyttig for jentene.

Etter pause fortsatte Eskilstuna å dominere banespillet, og den defensive jobbingen så ut til å tære på Kolbotn-jentene. Det var derfor ikke så overraskende at Eskilstuna fikk hull på byllen da Malin Diaz satte inn 1-0 etter en corner i det 68. minutt.

Målet så ut til å inspirere Eskilstuna, for svenskene begynte etter hvert også å produsere store sjanser. En god Aurora Watten Mikalsen storspilte imidlertid i Kolbotn-målet og vartet opp med flere klasseredninger. Men selv ikke Mikalsen kunne hindre Fiona Brown i å fastsette sluttresultatet til 2-0.

PS! Saken fortsetter under bildet

Aldri så galt …

… så er det godt for noe. Med under en måned til seriestart, har Kolbotn problemer med mange skader i troppen. De mange skadene gjør at yngre Kolbotn-jenter får sjansen på a-laget, og mot Eskilstuna debuterte både Julie Klæbo og Hedda Øvestad. Klæbo spilte til og med hele kampen og sammen med Øvestad viste hun at juniorene i Kolbotn holder høyt nivå!

Les også: Les enda mer om turen til Sverige hos kolbotnkvinnefotball.no

Spillere som Antonia Göransson, Nora Eide Lie, Tone Bettina Pirisi og Marit Bratberg Lund kunne ikkje være med mot Eskilstuna, men det medisinske støtteapparatet i Kolbotn jobber på spreng for å få jentene klare til seriestart.

Alt i alt var kampen mot Eskilstuna en svært nyttig gjennomkjøring for Kolbotn. Eskilstuna viste at de også i år er et av Sveriges beste lag, og særlig forsvaret til Kolbotn fikk testet seg ordentlig.

PS! Oppegård Avis takker forøvrig Thomas Østvold i Kolbotn Kvinnefotball for bidrag med både tekst og bilder fra turen!

Powered by Labrador CMS