I SENTRUM: Kjell Magne Bondevik både bor og har sitt politiske virke i sentrum.

Hva vil partiene i Nordre Follo?

Bygdas eneste eks-statsminister kobler seg på i valgkampen. I dette debattinnlegget argumenterer han for hvorfor du bør stemme KrF.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Det forestående kommunevalget blir viktig for utviklingen av Nordre Follo kommune. Etter å ha vært noe med i kommunepolitikken de siste fire årene, blant annet som leder av Eldrerådet, har jeg fått litt innsikt i «hvor skoen trykker».

Den økonomiske situasjonen for kommunen setter selvsagt rammer for hva man få til. Det gjelder å prioritere. Men det har vært gjort en god jobb med økonomisk omstilling, og det er rom for satsing på enkelte områder.

Eldreomsorgen

Mange pensjonister i Nordre Follo er høyst oppegående og representerer en ressurs for kommunen. Det ser vi ikke minst gjennom det arbeid de driver i ulike lag, foreninger, eldresentra og seniorakademi. Men noen blir pleietrengende. Det er kommunens politikk at så mange som mulig av dem skal få pleie og omsorg hjemme. Det er vel og bra. Men noen må på institusjon. Da er omsorgsboliger et godt alternativ for flere, andre trenger heldøgnstilsyn på sykehjem.

Slik alderssammensetningen i Nordre Follo blir i årene som kommer, må kommunen bygge ut flere plasser. KrF prioriterer dette.

Det er viktig at politikerne, og ikke utbyggerne, setter premissene for utbyggingen.

Kjell Magne Bondevik

«Grønn» kommune»

Den raske boligutbyggingen i Nordre Follo setter frilufts- og grøntområder under press. Det er viktig at politikerne, og ikke utbyggerne, setter premissene for utbyggingen. I deler av kommunen kan det være behov for en «pustepause» og vurdere videre utbygging opp mot press på grønne områder. Dette ser vi ikke minst i diskusjonen området rundt det gamle rådhuset på Kolbotn. Dette er i dag en kjærkommen «grønn lunge» i et stadig mer fortettet område, og den kan utvides. Tre Høyre-representanter gikk for en tid siden ut og lanserte tanken om bygging av flere høyhus her på opptil 15 etasjer. Siden har partiet støttet initiativ om å satse på park. Men hva er partiets politikk? KrF er klar; vi vil ha et godt, grønt parkområde rundt rådhuset.

Barn, unge og idrett

I Nordre Follo har vi gleden av å ha store idrettslag. Disse engasjerer tusenvis av barn, unge og voksne i positive aktiviteter og forebyggende arbeid. Men virksomheten forutsetter anlegg til å drive idrett. Særlig i gamle Oppegård står det dårlig til. Anleggene på Sofiemyr er under enhver kritikk og kan blant annet nå ikke brukes til å spille kamper for vårt gode kvinne-fotballag. Dette er ikke holdbart. Selv om idretten selv vil bidra, er en forandring avhengig av at kommunen ser sitt ansvar. Det mener jeg at det har skortet på. Her må det nye kommunestyret satse.

Barnehager og skoler er viktige rammer for barnas og de unges liv. Dette vil alltid være en primæroppgave for kommunen.

Samarbeidet med de mange frivillige organisasjoner og foreninger i kommunen bør videreutvikles.

KrF står for en offensiv linje på dette området.

God liste

KrF har ei god liste til kommunevalget i Nordre Follo. På topp står Tore Storehaug. Han har erfaring som tidligere stortingsrepresentant. På andreplass står unge Oskar Einstabland. Han har mye entusiasme og pågangsmot. Gi dem sjansen. Ifølge lokale meningsmålinger er det mulighet å få begge inn i kommunestyret. Det kan komme godt med i det viktige arbeidet som ligger foran.

Kjell Magne Bondevik

Powered by Labrador CMS