SNAKKER UT: Knut Oppegaard mener sammenslåingen Oppegård og Ski er helt riktig. – Dette er lokomotivene i Follo.
SNAKKER UT: Knut Oppegaard mener sammenslåingen Oppegård og Ski er helt riktig. – Dette er lokomotivene i Follo.

– Jeg tenker det er ingen vits i at Høyre skal ha 13 representanter i kommunestyret dersom tre skal utforme politikken og de ti andre skal rekke opp hånda når de får beskjed.

Han er snart ferdig med sin første periode i lokalpolitikken. Det ser ut til å bli Knut Oppegaards foreløpig siste.

Publisert

Forrige uke overrasket Knut Oppegaard (H) mange da han på slutten av kommunestyremøtet gikk på talerstolen og etterlyste mer og bedre informasjon rundt etableringen av Nordre Follo. Oppegaard stilte i sitt innlegg tre konkrete spørsmål til ordfører og partikollega Thomas Sjøvold. Hele innlegget til Oppegaard ble trykket i forrige ukes utgave av Oppegård Avis. Nå utdyper representanten bakgrunnen for innlegget.

– Det er godt kjent i partigruppa at jeg ikke synes prosessen har vært god nok. Det er jo enkelte som er enig, men det er få som vil eller tør å gå ut slik jeg gjorde.

– Overrasket du ordføreren med innlegget ditt?

– Høyre i Oppegård er vel egentlig ikke kjent for å honorere de som tør å utfordre slik som jeg gjorde.

Knut Oppegaard

– Jeg hadde sagt fra på forhånd, men han visste nok ikke helt hva som kom. Det var også litt med vilje. Det var inntil dette møtet ikke klart om det skulle være flere kommunestyremøter i denne perioden, så da måtte det ha blitt et nytt møte uansett for å besvare mine spørsmål. Nå har det kommet frem i ettertid at det skal være flere møter til høsten, og det skulle bare mangle.

Møtt med taushet

Knut Oppegaard har vært tilhenger av kommunesammenslåingen siden starten.

– Jeg er også blant dem som ikke er lei meg for at det ikke er flere kommuner enn Ski og Oppegård som er med. Det er disse to kommunene som utgjør lokomotivet i Follo. Når vi nå ser at det har vært ganske utfordrende med bare to parter, ville det vært enda vanskeligere om flere kommuner skulle vært med, sier Oppegaard.

– Jeg har fått noen klapp på skulderen, men mest taushet. Høyre i Oppegård er vel egentlig ikke kjent for å honorere de som tør å utfordre slik som jeg gjorde. For meg er min egen samvittighet og hva jeg står for viktigst, sier representanten - som også forteller at han har blitt kontaktet av folk både i og utenfor eget parti som har satt pris på initiativet, og som synes det er på høy tid at det kommer mer fakta om prosessen.

Setter tonen

Knut Oppegaard medgir at det har tatt tid å bli varm i politiker-trøya. Samtidig mener han at tendensen internt i Høyre er klar:

– Formannskapsgruppa liker å få lov til å sette tonen. Jeg tenker det er ingen vits i at Høyre skal ha 13 representanter i kommunestyret dersom tre skal utforme politikken og de ti andre skal rekke opp hånda når de får beskjed.

SA I FRA: Knut Oppegaard overrasket mange da han gikk på talerstolen og stilte konkrete spørsmål om sammenslåingsprosessen til partikollega og ordfører Thomas Sjøvold.
SA I FRA: Knut Oppegaard overrasket mange da han gikk på talerstolen og stilte konkrete spørsmål om sammenslåingsprosessen til partikollega og ordfører Thomas Sjøvold.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Er det gnisninger og splittelse internt i Høyre?

– Jeg vil ikke kalle det splittelse, men det er behov for å lufte litt. Flere må tørre å ta ordet. Man kan si mye om Høyre i Ski og Oppegård. I Ski har de nok en tradisjon for at det er mer debatt internt. Det kan vi i Oppegård lære litt av. Her i Oppegård er kanskje prosessen mer strømlinjeformet og vi kommer raskere til målet. Likevel er det noen ganger fint å ta den ekstra tiden, sier Knut Oppegaard.

– Er du veldig frittalende?

– Jeg vil heller reformere Høyre fra innsiden enn å gå ut.

Knut Oppegaard

– Hvis jeg blir provosert, så kan jeg nok være ganske frittalende. Jeg har vel lært meg til at noen ganger skal man tørre å si fra.

– Har du fått tilbakemelding fra ordføreren etter innlegget ditt i kommunestyret?

– Ja, jeg møtte ham senest i helgen da han delte ut premier på Oppegårdmila. Vi har hatt en lang prat i etterkant. Dette var vel ikke akkurat et utspill han ønsket seg, men det er heller ingen dårlig tone oss imellom.

Sendt ned på lista

Foran høstens lokalvalg er Knut Oppegaard plassert på 35. plass på listen til Nordre Follo Høyre. Han bekrefter at dette var noe han ikke ønsket selv.

– I Høyres nominasjonsmøte utfordret jeg 3. plassen. Det var nok for å provosere litt, men jeg mener at partiet bevisst har satt meg langt ned på listen fordi jeg bråker litt. Det kan jeg leve med.

– Vil du fortsatt være Høyre-mann?

– Ja, det skal mye til for å endre det. Jeg vil heller reformere Høyre fra innsiden enn å gå ut.

Stå løpet

– Grunnen til at jeg ønsket å stille en periode til, er at jeg mener det ville være feigt å være med på å beslutte kommunesammenslåingen, og så ikke tilby seg å være med på å stå løpet ut. Vi politikere har, som jeg har nevnt før, også et stort ansvar som tillitsvalgte og ombudsmenn for våre velgere, og det er et ansvar som jeg tar alvorlig.

– Men bråker du for mye?

– Det kan virke som om noen synes det. Jeg synes ikke det selv, og mener det skal være såpass rom for å ta diskusjoner internt.

– Er du skuffet?

– Nei, nominasjonsprosessen har jeg lagt bak meg. Jeg går ikke og bærer nag til noen for det, sier Knut Oppegaard.

Powered by Labrador CMS