PASSER IKKE FOR ALLE: – Sykkel er et bra fremkomstmiddel, kjære ordfører Thomas Sjøvold. Jeg burde sikkert sykle mer enn jeg gjør, men det er ikke i alle faser og situasjoner det er mulig, skriver Av Torbjørn Eriksen i sitt debattinnlegg.
PASSER IKKE FOR ALLE: – Sykkel er et bra fremkomstmiddel, kjære ordfører Thomas Sjøvold. Jeg burde sikkert sykle mer enn jeg gjør, men det er ikke i alle faser og situasjoner det er mulig, skriver Av Torbjørn Eriksen i sitt debattinnlegg.

Vend i tide – Det er ingen skam å snu

Sykkel er et bra fremkomstmiddel, kjære ordfører Thomas Sjøvold. Jeg burde sikkert sykle mer enn jeg gjør, men det er ikke i alle faser og situasjoner det er mulig.

Publisert

Noen har bestemt at vi skal være en sykkelkommune, ikke meg, og ærlig talt så bryr jeg meg ikke så mye om hvem som har bestemt dette, men jeg regner med at mange av våre kjære politikere har hatt en finger med i spillet.

Kolbotn skole skal nå bygges ut, og da jeg har barn på skolen gjør det sitt til at jeg har en viss interesse for hvordan skolen vil se ut.

Ikke bare sykkelparkeringer, kjære politikere

Jeg har selv trådt mine barneskoleår på nettopp Kolbotn skole. Jeg trente også i gymsalen på skolen og er derfor glad for at det nå blir bygd en skikkelig gymsal/hallflate for idretten ved skolen.

Utenfor kommer en fotballbane som sikkert vil bli bra nok for fotballtreninger for de minste, men for at alt dette skal fungere i praksis trenger vi parkering. Ikke bare sykkelparkeringer, kjære politikere.

Det er ikke aktuelt å alltid kunne sitte å vente

Det er nemlig sånn at for å få hverdagen til å gå opp, så er ikke sykkel alltid en opsjon, og på vinterstid er det ikke aktuelt at jeg sykler to ganger hver kveld tur-retur Kolbotn - Sofiemyr for å følge og hente på trening.

Det er nemlig ikke aktuelt å alltid kunne sitte å vente mens treningen foregår. Da skal det gjøres lekser, et annet barn skal følges til trening, det må handles inn, vi må vaske klær og hus eller jobbe for å ta noe av det som foregår.

Dessverre er det sjelden at man bare har litt tid til overs, men det vet vel ikke dere politikere noe om. Dere har vel ikke barn som skal følges på treninger, kveldsmøter i kommunestyret eller et utvalg eller i partiet?

Hvem har tenkt på oss?

Det er også sånn at selv om man ikke sitter på treningen hele tiden, har man ofte behov for å følge inn, hjelpe med sko, sørge for at barna kommer greit i gang. Dette er kanskje enda viktigere på nettopp Kolbotn skole enn ved den nye flerbrukshallen da jeg ser det som naturlig at det er nettopp de yngste som får treningstider ved skolen.

Det er gjerne da man har klasselag i fotball eller håndball. Det er også da foreldre har mest behov for å sitte på treningen og følge med. Det er kanskje ikke alle barn som er like ivrige, det er noen som har behov for at foreldrene er i nærheten så mye som mulig under treningen. Hvor skal disse parkere, for kanskje må de løpe avgårde ti minutter mens minstemann trener, for å kjøre et annet barn på trening et annet sted i kommunen.

Sykling passer ikke for alle

Ja, sykkel er et bra fremkomstmiddel. Jeg burde sikkert sykle mer enn jeg gjør, men det er ikke i alle faser og situasjoner det er mulig.

Vår kjære ordfører, Thomas Sjøvold, referer i en e-post til Oppegård Avis til kommuneplanen om at vi er en sykkelkommune, men jeg er helt sikker på at han ikke sykler med barna sine fra Svartskog til Kolbotn hver gang de skal på trening.

Han henviser også til offentlige tilgjengelige parkeringsplasser i sentrum. Hmmmm, hvor er disse? Jeg tenkte meg godt om da jeg fikk høre dette og kunne umiddelbart ikke komme på én fri offentlig parkering på en ukedag i Kolbotn sentrum.

Måtte selvfølgelig ta en runde med bilen, etter å ha hentet på trening, for å undersøke og riktignok finnes det noen plasser som på kveldstid er gratis, timinutters spasertur unna på rådhuset, som Sjøvold & Co skal selge. Så det spørs om de blir fritt tilgjengelig i fremtiden.

Det er også noen pendlerplasser i forbindelse med stasjonen, som i hvert fall ikke kan benyttes på dagtid, om man ikke har månedskort på toget.

Hva skjer i fremtiden?

Når det gjelder kveldsparkering henvises det til et grått skilt som jeg i farten ikke fant, var jo sent og en unge i bilen som skulle hjem for å spise, dusje og komme seg i seng. Nå skal jo også stasjonen bygges om etter hvert, så vil disse plassene bli tilgjengelige i fremtiden?

Har ikke gjort inngående undersøkelser vedrørende følgende påstand, men er helt sikker på at Marianne Bonde Hansen og familien Sundt ikke er enige i at parkeringen utenfor Sentrumsbygget er offentlige parkeringsplasser.

Ei heller eieren av Kolbotnveien 6 for ikke å snakke om de stakkarene som har vært så «uheldige» å skaffe seg en bolig i Kolbotn Terasse som jo er nærmeste nabo til Skolen.

Tettpakket med biler på kveldstid

De ti siste årene har jeg nemlig stadig frekventert området på kveldstid i forbindelse med ulike arrangementer på skole og i barnehage. Det er tettpakket med biler, noe også herr Sjøvold forhåpentligvis har inngående kunnskap om da han også har barn på Kolbotn skole og forhåpentligvis har vært innom under ulike kveldsarrangementer.

Jeg blir neppe en av de som skal bruke skolen og den nye hallflaten hyppig i fremtiden, da min yngste får et halvt år på den nye skolen, dersom den blir ferdig, i henhold til tidsplanen.

Gleder meg til at Kolbotn skoles 100-års jubileum

Mine barns idrettsvalg tilsier også på at denne nye hallen ikke vil bli noe særlig benyttet av dem, men jeg gleder meg til at Kolbotn skoles 100-års jubileum forhåpentlig blir feiret i den nye skolen med min sønn på scenen.

Selv var jeg med og feiret 60-årsjubileumet, hadde en datter i jubileumsforestillingen under 90-årsjubilet og det skulle ikke forundre meg om min mor var elev på skolen under skolens 30-årsjubileum.

En gang vil kanskje mine fremtidige barnebarn få muligheten til nye jubileum på denne tradisjonsrike skolen mitt i sentrum av Kolbotn.

Hvordan blir det for nye lærere?

Jeg tror heller ikke parkeringssituasjonen vil være et pluss for rektor Kristin når hun trenger nye lærere. Det er nok mange av de aktuelle kandidatene som også er offer for tidsklemma og har behov for å kjøre bil for å få hverdagslogistikken til å gå opp.

Det er tross alt derfor mange av oss ønsker å bo utenfor storbyen. 25 kroner timen på rådhuset tror jeg ikke at mange lærere har særlig lyst til å betale mens de er på jobb.

Tenker at også mange foresatte som skal i foreldresamtaler midt på dagen kommer til å synes det er helt topp å parkere ulovlig på sentrumsbygget slik at man kommer så raskt som mulig tilbake til jobben igjen etter samtalen!

Som det heter i fjellvettreglene: Vend i tide – Det er ingen skam å snu.

Les også: Ny barneskole og flerbrukshall: Null p-plasser