INGEN BESØK: Greverud sykehjem er en av institusjone som fra søndag har forbud mot besøk.
INGEN BESØK: Greverud sykehjem er en av institusjone som fra søndag har forbud mot besøk.

Stenger sykehjem og omsorgsboliger for besøk

Skjerpet tiltakene søndag. Kommunen kan gjøre unntak for besøk som er absolutt nødvendig.

Publisert

Etter ferske nasjonale retningslinjer skal alle sykehjemsbeboere med nyoppståtte luftveissymptomer testes for koronavirus. Nordre Follo kommune prioriterte å starte testingen denne helgen. 

– Som følge av dette bli vi nå nødt til å innføre et forbud mot besøk. Dette forbudet er midlertidig og vi vil komme tilbake med ny informasjon når situasjonen tillater det, skriver kommunen på egne nettsider. 

Kommunen opplyser at det kan gjøres unntak for besøk som er absolutt nødvendig, men disse besøkene på eventuelt avtales på forhånd. Pårørende bes ta kontakt med ledelsen ved institusjonen per telefon, slik at det kan tas vurdering om besøkene kan utgjøre en smitterisiko. 

– Vi har stor forståelse for at pårørende kan oppleve dette vanskelig og at man kan bli bekymret for sine. Vi vil forsikre om at beboerne blir godt ivaretatt av de ansatte. Dagliglivet fortsetter tilnærmet som normalt, men med færre aktiviteter og ingen besøk utenfra. Nærmeste pårørende til de som er som er berørt av testing vil bli kontaktet, skriver Nordre Follo kommune i pressemeldingen. 

Fredag ble det også kjent at hjemmesykepleien i Nordre Follo må prioritere at liv og helse blir ivaretatt. Dette fører til at de som har hjemmesykepleie kan oppleve færre besøk. 

– Vi har startet en kontinuerlig vurdering og dette arbeidet fortsetter i tiden fremover, sa områdeleder for pleie- og omsorg, Thorbjørn Engh sist fredag.

Powered by Labrador CMS