Koronautbruddet i Nordre Follo

18 SMITTEDE: Hittil har det blitt registrert 18 smittede i Nordre Follo.
18 SMITTEDE: Hittil har det blitt registrert 18 smittede i Nordre Follo.

Ny person korona-smittet i Nordre Follo

En innbygger ble registrert smittet sent søndag kveld.

Publisert

Totalt er det nå 18 bekreftede tilfeller av koronasmitte i kommunen, og to av tilfellene er ungdommer under 18 år. Tre personer er lagt inn på sykehus, opplyser kommunen.

I Follo er det registrert 66 smittetilfeller totalt, hvorav 18 i Nordre Follo, 9 i Ås,11 i Vestby, 9 i Frogn, 9 i Enebakk og ti i Nesodden.

Er du forkjølet?

For å unngå spredning av koronaviruset kommer Folkehelseintituttet (FHI) nå med nye råd til deg som er forkjølet:

  • Hvis du har luftveissymptomer, men ikke tilhører en av gruppene som er listet opp under testkriterier, behøver du ikke testes.
  • Du bør holde deg hjemme ett døgn etter at du er blitt symptomfri.
  • Mens du er hjemme, skal du være nøye med hånd- og hostehygiene for å unngå å smitte andre i husstanden.
  • Personer som har nærkontakt med personer som viser symptomer, kan fremdeles gå på jobb og trenger ikke gå i karantene. Det gjelder også helsepersonell.

1295 smittede i landet

Totalt er 1295 personer testet og bekreftet smittet i landet. Det er også bekreftet at totalt elleve av disse har vært innlagt på intensivavdeling på sykehus, og tre pasienter er døde.

HER KAN DU FÅ HJELP

  • Har du generelle spørsmål om koronavirus? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring 815 55 015.
  • Mistenker du at du er smittet? Da har du tre valg:
  • 1. Ring fastlegen din – ikke møt opp!  Kontakt fastlegen på telefon for å få råd. Fastlegen kan gi deg sykemelding hvis du skal være i karantene for koronaviruset. Ta alltid kontakt med fastlegen først for sykdom som ikke er akutt. Dette gjelder både korona og annen sykdom.
  • 2. Ring koronatelefonen i Nordre Follo på 33 20 09 93. Kommunen sørger for nødvendig oppfølging hvis det er aktuelt.  Åpningstiden er hverdager kl. 08.00–15.30, lørdag og søndag kl. 09.00–16.00.
  • 3. Ring legevakten for akutt helsehjelp. Hvis du er syk og ikke får tak i fastlegen din, kan du ringe legevakten på telefon 116 117. Hvis liv og helse er i fare, ring 113

Hver tredje som har fått påvist koronasmitte her i landet er smittet i Norge. Ifølge FHI er det flere smittede i Norge enn de offisielle tallene viser. Mørketallene kan nok være store, fordi mange ikke testes. Nå er det kun alvorlig syke med symptomer, og viktige yrkesgrupper, som testes.

Flere enn 169.700 har hittil blitt bekreftet smittet av koronaviruset i verden. Flere enn 6.500 personer døde, ifølge VGs oversikt.

Powered by Labrador CMS