ENGASJERT: – KrF og KrFU har vært ungdomstiden min. Derfor er det veldig rart å melde seg ut, sier Simen Bondevik.
ENGASJERT: – KrF og KrFU har vært ungdomstiden min. Derfor er det veldig rart å melde seg ut, sier Simen Bondevik.

– KrF er ikke lenger partiet for meg

Simen Bondevik trakk seg først ut av lokalpolitikken. Nå er han også ferdig med Kristelig Folkeparti.

Publisert

– På 13-årsdagen min meldte jeg meg inn i KrF. I dag, over 7 år senere, melder jeg meg ut. Jeg kan ikke lenger forsvare eller være med å legitimere det KrF har blitt.

Slik starter Simen Bondevik fra Myrvoll et lengre innlegg på sin private Facebook-side mandag kveld.

– Kunne ta en vurdering

– Etter retningsvalget har jeg prøvd i det lengste å se KrF som det partiet jeg ønsket at det skulle være. Det klarer jeg ikke lenger. Partiet har beveget seg for langt bort. Det handler ikke bare om den blå politikken KrF må ta ansvar for i regjering. Det handler om hvordan partiet selv plasserer seg i viktige saker. Det skremmer meg, skriver Simen Bondevik i Facebook-innlegget.

Nylig trakk den unge politikeren seg ut av lokalpolitikken i Nordre Follo av helsemessige årsaker. Simen Bondevik avviser at forholdet til KrF var medvirkende årsak til at han trakk seg.

– Men det at jeg var ute av verv gjorde jo at jeg kunne ta en vurdering på hva jeg ville politisk - ikke bare hvilke forpliktelser jeg måtte oppfylle, sier Bondevik til Oppegård Avis.

Faren startet parti

– Jeg melder meg ut av KrF fordi jeg er misfornøyd med KrF. Dette er akkurat som i kjærlighetsforhold, jeg vil avslutte eksisterende forhold før jeg eventuelt inngår noe nytt, sier Simen Bondevik.

Tidligere i høst ble det kjent at Simens far, John Harald Bondevik, er med i etableringen av det nye partiet Sentrum, sammen med blant andre Geir Lippestad.

– Er det Sentrum som blir partiet for deg nå?

– Nei, jeg har ikke meldt meg inn i noe nytt parti. Jeg melder meg ut av KrF fordi jeg ikke er fornøyd med KrF, sier Simen Bondevik.

– Har vært ungdomstiden min

Simens berømte bestefar er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fra Kolbotn.

– Bestefar kan svare for seg selv hva han tenker, sier Simen Bondevik før han utdyper mer om bakgrunnen for at han sier farvel til KrF:

– Jeg meldte meg inn i KrF dagen jeg fylte 13 år. Jeg har mange av mine beste venner derfra, en haug med gode opplevelser og masse verdifull erfaring. KrF og KrFU har vært ungdomstiden min. Derfor er det veldig rart å melde seg ut, sier Simen Bondevik.

Jeg ønsker ikke å være del av et parti som svikter klimastreikerne, som svikter barna i Moria, og som svikter LHBTI-personer og som også svikter samfunnsdebatten, sier Simen Bondevik til Oppegård Avis.