FULL FRES: Thomas Gifstad går helt i kjelleren og henter alle krefter han har for å klare de lange løpene. Her freser han avgårde i langløpscupen i Pontresina, Sveits.

Fosser frem i skisporet!

Thomas Gifstad (24) er ikke redd for å gå langt på ski. Langløperen fra Oppegård, som går for det tyske langløpslaget Team Forever Nordic, tok en sterk 24. plass i Vasaloppet i vinter. Neste år vil han på pallen.

Thomas Gifstad går lenger på ski enn de fleste. I år gikk han inn til en 24. plass i det ni mil lange skirennet, Vasaloppet. Selv var han ikke helt fornøyd med prestasjonen.

– I ettertid er jeg mest fornøyd med at kroppen responderte på treningen igjen. Jeg hadde muligheten til å være med i teten, men fulgte ikke med når feltet delte seg. Jeg prøvde å komme meg opp igjen, men det gikk akkurat ikke. Man lærer av det, og det var gøy å være med hele veien.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Treningssmell

HELT I TET: Thomas Gifstad på halen til tetsfeltet i Vasaloppet. Det holdt til en sterk 24. plass i det ni mil lange løpet.

Det var ingen selvfølge at det skulle gå så bra som det gjorde. Gifstad gikk nemlig på en treningssmell i høyden rett før sesongen.

– Jeg trente veldig bra før sesongen, men så dro jeg til høyden og ble litt for ivrig og fikk en ordentlig treningssmell. Sesongen har vært skuffende helt fram til Vasaloppet, hvor jeg endelig følte at kroppen fungerer igjen, sier Gifstad.

Les også: Sterk NM-innsats fra Kolbotn-bryterne

Gifstad har gått mange renn i langløpscupen, men legger ikke skjul på at det er noen renn som har høyere status enn andre.

– De tre store er Birkebeineren, Marcialonga og Vasaloppet. Det er de store rennene som har status som de fleste trener mot, sier Gifstad.

UTHOLDENDE: Thomas Gifstad i full fart mot mål i Vasaloppet.

I denne sesongen er det bare Birkebeinerrennet som gjenstår av de store løpene for Gifstad.

Les også: Vellykket svømmestevne

Det er beinhard trening som skal til for å kunne holde ut i langløpene, og Gifstad har for første gang i år satstet helt og fullt på skigåingen.

– For det første må man trene riktig. Ikke bare mye, men riktig. Man må gå lange økter, gjerne med andre, og ernæringsbiten er viktig. Det å spise hele tiden er alfa og omega for oss, men det er ikke alltid like lett når man har oppmot 200 i puls, sier Gifstad.

Prege løp

Nå tenker Giftstad fremover og satser på å være med i teten i neste sesong.

– Hodet mitt er allerede på neste sesong. Det å få en optimal sommer hvor jeg klarer å holde formen og ikke trene for hardt. Det er ikke gøy å gå skirenn når kroppen ikke er hundre prosent, sier Gifstad, som er helt klar på at ambisjonene er store for neste sesong.

Les også: Møte med den nye sjefen i KIL Kvinnefotball

– Målet er å være med i helt inn i de fleste løp, og kjempe om topplasseringer. Jeg har ikke lyst å gå en sesong til hvor jeg slipper havlveis, jeg har lyst til å være med å prege løp.

Powered by Labrador CMS