STILLE NEDE PÅ STASJONEN: Det går fortsatt ingen tog på Østfoldbanen.

Fortsatt ingen tog

Østfoldbanen rammes hardest av den pågående konflikten.

Publisert

Fortsatt går ingen tog på Østfoldbanen som følger av den pågående streiken. 118 lokførere er tatt ut i streik, og det er Østfoldbanen som er hardest rammet. 

På grunn av omfanget av streikende lokførere på Østfoldbanen, kjøres det ikke lokaltog på strekningen. Regiontogene kjører i hovedsak, men også her vil innstillinger forekomme. Togene har også endret stoppmønster, og mest berørt er L2, L21 og L22-togene. 

Noen pendlerråd

For deg som skal reise mellom Oslo og Oppegård, er det i all hovedsak buss som gjelder. Vær klar over at bussavgangene er langt fullere enn vanlig, og at NSB som følger av streiken ikke har mulighet til å sette opp alternativ transport til togene som står. 

Møt opp i god tid! Planlegg reisen din via Ruters ruteplanlegger.

FULLSTAPPET: Det er trangt om plassen på bussene til og fra Oslo om dagen.

Heller ikke Ruter kommer til å sette opp ekstrabusser fremover, men de henstiller pendlere til å forsøke å reise utenom rushtidene mens konflikten varer. 

– Selv om Ruter ikke er part i denne arbeidskonflikten har vi ikke anledning til å sette inn busser som erstatning for togtrafikken. Vi må forholde oss til de spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og har ikke anledning til å sette inn ekstra kapasitet, ut over det vi kan gjøre på en normal dag med mange reisende, sier pressekontakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

– Alle tilgjengelige busser benyttes i dag og det er ikke mulig å skaffe flere busser og sjåfører. For å sette det i perspektiv antar NSB at rundt 20.000 reisende med Østfoldbanen påvirkes av denne streiken. I forbindelse med arbeidene langs Østfoldbanen i sommer ble det beregnet at det vil kreve rundt 16 busser for å erstatte kapasiteten på en togavgang, sier han.

For deg som skal kjøre bil, må du påregne noe mer trafikk en vanlig på hovedveiene til og fra hovedstaden, spesielt i rushtidene. 

Powered by Labrador CMS