POPULÆR TRENER: De godt voksne deltagerne på seniortrimmen til Puls roser Kristan Jernberg og hans inspirerende timer. For Kristian har det stor verdi å kunne følge opp andre, og inspirere til fysisk aktivitet.

– Sykdommen får ikke stoppe meg

Han startet med trening allerede som barn. Da han var 23 år oppdaget Kristian Jernberg fra Sofiemyr noen skumle symptomer.

Publisert

I en årrekke har Kristian Jernberg (45) jobbet som personlig trener og gruppetimeinstruktør. I dag jobber han ved Puls Kolbotn, men det er slett ikke alle som tar timer hos Kristian, som kjenner hans spesielle historie.

– Jeg har alltid vært aktiv. Som ung var jeg aktiv innenfor friidrett, forteller Kristian.

Symptomer

Han var nyutdannet fysioterapeut, og det var kanskje også derfor han ble ekstra oppmerksom på symptomene.

– Hele veien har jeg hatt fokus på hvordan jeg har det, ikke hvordan jeg kan få det. Bekymringer hjelper svært sjelden på situasjonen din.

Kristian Jernberg (45)

– Det begynte med vondt i ryggen. Jeg hadde ubehag og smerter ut i beina. Tidligere hadde jeg også hatt synsforstyrrelser.

25 år gammel fikk han konstatert at han var rammet av Multippel Sklerose (MS).

– På en måte var det godt å få diagnosen. Jeg kunne slå meg til ro med et svar, men selvsagt var det også negativt og et slag midt i trynet å få diagnosen, forteller Kristian.

Han bestemte seg raskt for at han skulle leve med sykdommen, og han skulle leve aktivt med den.

PS! Saken fortsetter under bildet

TATT GODT IMOT: Kristian roser Puls-eier Pekka Lundefaret for innstillingen. – Han så MS-diagnosen min som en styrke, som gir perspektiver man ellers ikke ville hatt.


– Hele veien har jeg hatt fokus på hvordan jeg har det, ikke hvordan jeg kan få det. Bekymringer hjelper svært sjelden på situasjonen din, sier Jernberg.

– Har vært heldig

– Samtidig har jeg vært heldig. Du kan møte MS-pasienter som sitter i rullestol. Jeg har hatt noen tilbakeslag hvor det har vært tungt, men hele veien har jeg fokusert på hvordan jeg skal komme meg tilbake. Jeg har lagt en plan og fulgt den. Nå har jeg ikke hatt tilbakeslag på mange år, forteller han.

Kristian Jernberg er sikker på at treningen har vært med å hjelpe han til å leve et godt liv med MS-sykdommen.

– Treningen er ikke bare bra for den fysiske helsen. Den gjør store positive utslag på psyken, viser forskningen. For meg har det også vært slik. Som godt trent står jeg veldig godt rustet til å takle nedturene bedre.

Powered by Labrador CMS