MYRVOLL TORG: – Her skal det nye torget bygges. Flistårnet skal rives og området nord for det skal transformeres til et handels- og servicetorg med Kiwi-butikk, et Vitus-apotek, en kafé, et bakeri, en sushi-takeaway og en frisørsalong, sier prosjektsjef i JM Norge, Kim Andre Moe.

Foreslår lokale veinavn

De nye veiene på Trelasttomta og Skogsåsen foreslås oppkalt etter Eivind Sundt og Stig Harris.

Publisert

Oppegård Avis har nylig skrevet om boligprosjektet «Myrvoll stasjon», som dreier seg om bygging av rundt 800 boliger for over 2000 mennesker på Trelasttomta og Skogsåsen på Myrvoll.

Boligutvikler JM Norge har hatt dialog med Oppegård historielag og familien Sundt om hvordan de to nye kommunale veiene skal hete.

Les også: Se hvordan det blir på Skogsåsen

– Vi foreslår at den nye veien på Trelasttomta skal hete Eivind Sundts vei og veien på Skogsåsen får navnet Stig Harris vei. Med dette ønsker vi å sikre historisk tilknyttede navn til personer som har hatt positiv innvirkning og betydning for Oppegårds tidlige næringsliv og befolkningsvekst, sier prosjektsjef i JM Norge, Kim Andre Moe.

PS! Saken fortsetter under bildet! 

Lokal forankring

FRA NEDLAGT TRELAST TIL BOLIGER: Her på Trelasttomta skal det bli boliger.

Prosjektsjefen forklarer at både brukseier Eivind Sundt (døde i 1987) og kontorsjef Stig Harris var med å legge grunnlaget for Kolbotn Trelast, som ble en avtaker og viderefører av den virksomheten som tidligere lå under Ljansbruket.

– Virksomheten tok vare på de arbeidere som ble arbeidsledige etter avviklingen og utgjorde et viktig bidrag til boligbyggingen som videre bidro til at kommunen er det den er i dag, sier Moe.

Les også: Store boligplaner på Myrvoll

Ifølge ham skal Utvalget for miljø og plan (UMP) vurdere navnforslagene og komme med en tilbakemelding til utbyggerne før sømmeren.

PS! Saken fortsetter under bildet! 

MYRVOLL STASJON: Det skal bygges ca. 800 boliger for over 2000 mennesker på Trelasttomta og Skogsåsen.

Nye kvartaler

JM Norge har nå også navngitt de første kvartalene som skal bygges i planområdet. Ifølge forslaget skal det første byggefeltet (B1) på Trelasttomta hete Torgkvartalet, det andre byggefeltet (B2) – Damkvartalet, og feltet B3, som ligger nordligst på Trelasttomta, kan få navnet Skogbrynkvartalet.

Les også: Se videointervju med Trelasttomta-utvikleren

Videre har utbyggerne startet å omtale det nye torget som skal bygges på Trelasttomta, som Myrvoll torg. De foreslår også å kalle det sørligste kvartalet på Skogsåsen som Kollen og det nordligste kvartalet som Skogsåsen.

FRA NEDLAGT TRELAST TIL BOLIGER: Her på Trelasttomta skal det bli boliger.

PS! Saken fortsetter under bildet

Salgsstart til høsten

Forventet salgsstart på de første salgstrinnene vil være i august-september 2017.

– Vi ønsker å komme raskt i gang. Målsetningen er å starte utbygging av de første kvartalene på Trelasttomta og Skogsåsen i løpet av første kvartal 2018, og innflytning i andre og tredje kvartal 2019, sier prosjektsjefen.

Les også: Fra skog til skogby

SALAMANDERDAMMEN: Den søndre delen av våtmarken på Trelasttomta skal renskes og opparbeides til en stor dam på 2500 kvadratmeter.

Den nye barnehagen som skal bygges på Skogsåsen blir privat og skal hete Skogen barnehage, ifølge JMs forslag. Det skal også bygges en kommunal barnehage med seks avdelinger på Trelasttomta, men det har ikke kommet noen navnforslag for den ennå.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Salamanderdammen

Se video fra planene på Trelasttomta!

Det bor salamandrene i det gjengrodde våtmarksområdet på Trelasttomta. Våren 2018 skal den søndre delen av våtmarken renskes og opparbeides til en stor dam på 2500 kvad- ratmeter. I forslaget til JM heter denne dammen Salamanderdammen.

Les også: – Her kan de unge bo

– Når vi skal grave i våtmarksområdet, vil salamanderne flytte ut på naturlig vis til et kjern nordover i planområdet. Senere, når damanlegget er på plass, vil de komme tilbake. Vi skal prøve å hjelpe dem med dette ved å fange noen av dem fra kjernet og flytte dem tilbake til dammen, sier Moe.

 

Powered by Labrador CMS