Illustrasjonsbilde: Høyås bo- og rehabiliteringssenter
Illustrasjonsbilde: Høyås bo- og rehabiliteringssenter

Vaksinerer helsepersonell og eldre på 75 år og over

Det er ingen stans i vaksinering i forbindelse med vinterferie, ifølge kommunen.

Publisert Sist oppdatert

– Vaksinering mot Covid-19 pågår for fullt. Vi er straks ferdige med å vaksinere aldersgruppen 85 år og eldre. Disse har fått sin andre dose på Kolbotn helsestasjon. Vi fortsetter med å vaksinere gruppen 75 år og eldre i Kolben, sier kommunikasjonsrådgiver i Nordre Follo kommune, Silje Stavik.

I tillegg skal mye helsepersonell vaksineres denne uken, ifølge henne.

Les også: – Vi setter alt vi får

500 doser til helsepersonell

Denne uken har kommunen satt inn 753 vaksiner (dose to) og har i tillegg mottatt 50 hetteglass med vaksine fra AstraZeneca, som tilsvarer 500 doser.

– AstraZeneca-vaksinen skal ikke brukes på personer over 65 år, så disse vaksinene skal benyttes til helsepersonell. Målet er at kritisk helsepersonell skal være ferdig vaksinert i løpet av mars, og der ligger vi veldig godt an, sier Stavik.

Kommunen har fortsatt vaksinering av helsepersonell i sykehjem og hjemmetjenesten.

– De neste ukene er det avtalt to hele dager for å starte vaksinering av fysio- /ergoterapeuter og annet helsepersonell innenfor arbeid og inkludering/ rus og psykiatri. Nesten alt av helsepersonell på legekontorene er nå ferdig vaksinert, sier Stavik.

Les også: Er du 16-64 år og er i risikogruppen?

Kaster ingen vaksinedoser

– Vi kaster ingen vaksinedoser. Vi følger retningslinjer fra FHI om at alle doser som trekkes opp utover ti doser fra hetteglass, skal godkjennes av lege på stedet. Det har vi kunnet gjøre. Vi trekker opp mellom elleve og tolv vaksinedoser fra AstraZeneca -vaksinen, sier Stavik.

Fra torsdag 4. mars vil kommunen starte med å vaksinere innbyggerne i lokaler i Ski storsenter.

Les også: Finner ikke smittevei hos 27 prosent smittede

Powered by Labrador CMS