Oppegård Avis presiserer

PRESISERING: Oppegård Avis ønsker med dette å gjøre presiseringer rundt vårt oppslag i forrige uke om prisene på renovasjonstjenester i Oppegård.

Feil om renovasjonsgebyr

Presisering av sak om økning i renovasjonsgebyrer.

Publisert

Oppegård Avis skrev i forrige utgave av papiravisen (torsdag den 16. februar) at renovasjonsgebyrene i kommunen kan øke med 70 prosent.

Dette medfører ikke riktighet.

Fra 1. januar 2019 ønsker Oppegård kommune å gå ut av Follo Ren IKS og overlate renovasjonshåndteringen til Romerike avfallsforedling IKS (ROAF).

Det er ikke godt å si hva dette vil bety for renovasjonsgebyret i Oppegård. ROAF og Follo Ren driver på forskjellige måter og beregner renovasjonsgebyret forskjellig. Også miljøregnskapet blir en del av regnestykket. Dessuten ligger overgangen langt frem i tid. Fremtidige kommunestrukturer (etter sammenslåinger) m.m. vil også spille inn.

Oppegård Avis har derfor ikke holdepunkter for å slå fast nå at gebyrene kan øke med 70 prosent. Tallene vi har brukt er basert på tallgrunnlaget fra kommunens administrasjon til folkevalgte da saken ble behandlet i kommunestyret mandag 13. februar.

Ifølge Oppegård kommune er økningen beregnet til 7,4 prosent.

Les mer: Les saken på kommunens sider.

Powered by Labrador CMS